Inaktiv platsannons

Senior IT-säkerhetsspecialist till Skandia i Stockholm

... Vi söker en senior specialist till vår IT-säkerhetsfunktion inom Skandia IT med fokus på operativt IT-säkerhetsarbete. Din... Som IT-säkerhetsspecialist ansvarar du för att arbeta...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vi söker en senior specialist till vår IT-säkerhetsfunktion inom Skandia IT med fokus på operativt IT-säkerhetsarbete.

Din roll

Som IT-säkerhetsspecialist ansvarar du för att arbeta proaktivt och reaktivt inom Skandia IT och IT-säkerhetsfunktionen. Du kommer att utifrån personligt engagemang och driv hjälpa och följa upp Skandia IT baserat på de krav och kontrollmål som IT-säkerhet har. Organisatoriskt kommer du ingå i en grupp med två andra IT-säkerhetspecialister som arbetar aktivt med att stärka Skandias förmåga inom operationell säkerhet. Du hanterar mer avancerade säkerhetsärenden som skickas vidare från vårt Security Operations Center, bla analyser av säkerhetsrelaterade larm och incidenter.

Du agerar specialistrådgivare till arkitekter och funktionsansansvariga inom IT vid frågor som gäller design och säkerhetskonfigurering. Du arbetar nära vår säkerhetsarkitekt som ansvarar för att säkerhet tas i beaktan i det övergripande arkitekturarbetet.

Några av våra medarbetare
Daniel Winther
Portföljförvaltare
"Den professionella miljön, duktiga medarbetare som ställer krav, pushar och samtidigt visar uppskattning för varandra"
Sofie Kulp-Tåg
Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens"
Johan Hagman
Telefonrådgivare
"Den optimala storleken på företaget, gör att känslan av att bidra fortfarande är stor samtidigt som du har möjlighet att specialisera dig inom olika områden."
Linda Karlsson
IT Utvecklare
"På Skandia är det högt i tak och alla idéer är välkomna. Vill du testa ny teknik eller arbetssätt uppmuntras du att testa och det uppskattas att du tänker framåt. "
Kvalifikationer

Du har en god analytisk förmåga och är proaktiv, uthållig samt har hög integritet. Du tycker om att bidra i diskussioner och dialoger med övriga grupperingar inom och utanför IT och har en mycket god kommunikationsförmåga. Du förstår vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och säkerhetsnivå och har en förmåga att ta självständiga beslut. Du har även en god förmåga att dokumentera på svenska och engelska.

Du levererar och visar upp resultat och har ett naturligt engagemang och drivkraft.

Din bakgrund

Vi söker dig som har kunskap och flera års erfarenhet av att ha arbetat med IT-säkerhet på djup nivå i en komplex IT-miljö där kraven på säkerhet är hög. Erfarenhet från finansbranschen är meriterande.

Du har erfarenhet av IT-säkerhetsarbete med erfarenhet inom IAM, ramverk som CIS Critical Security Controls, införande och uppföljning av automatiserade kontroller baserat på SIEM-lösningar.

Du kan genomföra komplexa säkerhetstester mha standardverktyg på marknaden och har erfarenhet av att ingå i ett CERT/SIRT-team.

Du kan med fördel uppvisa flera certifieringar inom IT-säkerhetsområdet så som exvis GPEN, GCIA, GSEC, OSCP och CISSP och du har erfarenhet av att arbeta i IT-nära processer så som ITIL

Ansökningarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har passerat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)