Inaktiv platsannons

Testdataansvarig i Stockholm

Vill du jobba med att på en av Nordens största kundägda bank- och försäkringskoncerner? Vi söker nu dig som vill vara med på vår resa och växa ytterligare.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vill du vara med på resan mot Skandias framtida IT? Skandia är inne i en spännande förändring. Denna utveckling är något som IT i allra högsta grad är en del av. Skandia IT bygger en modern IT-leverans som stöttar verksamheten i dess förflyttning, till exempel genom ökad digitalisering. Arbetet är redan i full gång med att skapa en framåtlutad och stark leveransorganisation. För att klara vårt uppdrag behöver vi medarbetare och ledare som vill vara med och bidra och vara en del i en högpresterande och kreativ miljö där vi utmanar och stöttar varandra.
Nu söker vi en Testdataansvarig som ska ta hand om vår testdatahantering på en övergripande nivå.

Din roll

I rollen som Testdataansvarig kommer du att övergripande arbeta med Skandias lösning för testdatahantering, leda och hålla samman arbetet med testdata på hela Skandia IT.
Du ansvarar för utveckling av området testdatahantering, verktyg, processer och riktlinjer. Du följer upp tillämpningen och optimerar hanteringen allt eftersom vår kunskap inom området växer. Du är sammanhållande för en virtuell förvaltningsorganisation bestående av bl.a. systemansvariga och testdataansvariga i olika team.
Några exempel på ansvarsområden är att instruktioner och rutiner för testdatahantering på Skandia IT finns, efterlevs och kontinuerligt förbättras. Du leder samplanering för testdataladdningar inför testperioder. Du monitorerar att laddningar och avidentifiering går som planerat och agerar vid behov. Du bidrar aktivt till att vidareutveckla den befintliga lösningen för testdatahantering.
För att lyckas arbetar du tvärfunktionellt i Skandias organisation och har ett nära samarbete med många intressenter på IT- men även på verksamhetssidan. Några exempel på intressenter på IT-sidan är processansvariga för test-, systemutveckling och förvaltningsprocessen, testledare och testare, systemansvariga, drift dba.
Exempel på arbetsuppgifter:
• Ta fram och underhålla “årsklocka” för testdataladdningar
• Stöd till testdataansvariga i olika team vid identifiering av testdatabehov inför en testperiod
• Samordna virtuellt team av testdataansvariga med andra roller inom förvaltning av den aktuella lösningen för testdatahantering som tex systemansvariga och drift databasadministratörer
• Vara uppdaterad gällande dataskyddsförordningen (GDPR)
• Underhålla Skandias instruktioner och rutiner för testdatahantering så att vi uppfyller GDPR:s krav och Skandias interna riktlinjer och policyer
• Ta hand om feedback från slutanvändarna och förenkla/förbättra rutiner för testdatahantering
• Hålla utbildningar inom testdatahantering för anställda och konsulter inom IT
• Följa upp hantering av testdata så att våra interna rutiner följs
• Agera IT:s kontaktperson för Skandias DPO (Data Protection Officer) och Compliance-ansvariga avseende testdatafrågor
• Utvärdera testdatalösningen, förbättra den över tid, tillsammans med andra roller i förvaltningsorganisationen
• Planera, genomföra och kommunicera omvärldsbevakning utifrån ett testdata perspektiv.

Några av våra medarbetare
Daniel Winther
Portföljförvaltare
"Den professionella miljön, duktiga medarbetare som ställer krav, pushar och samtidigt visar uppskattning för varandra"
Sofie Kulp-Tåg
Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens"
Johan Hagman
Telefonrådgivare
"Den optimala storleken på företaget, gör att känslan av att bidra fortfarande är stor samtidigt som du har möjlighet att specialisera dig inom olika områden."
Linda Karlsson
IT Utvecklare
"På Skandia är det högt i tak och alla idéer är välkomna. Vill du testa ny teknik eller arbetssätt uppmuntras du att testa och det uppskattas att du tänker framåt. "
Kvalifikationer

Din profil och bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande roll och/eller har flera års erfarenhet av att arbeta med testdatafrågor i stora utvecklingsprojekt.

Du har en god kunskap kring testdataproblematiken, processer och verktyg. Du är van vid att driva aktiviteter för att förbättra processer. Du har även erfarenhet från att arbeta fram strategier/riktlinjer och införa nya processer, arbetssätt och rutiner. Du bör ha mycket god förståelse för testdatas påverkan på effektiv IT utveckling och test och du har med största sannolikhet en bakgrund som testledare/testare eller utvecklare. En förutsättning är att du kan omsätta teori till praktik, förstår testarnas och utvecklarnas vardag och får deras förtroende som ”ambassadör” och ansvarig för testdataområdet.

För att lyckas i rollen har du en mycket god kommunikativ förmåga och drivs av ständiga förbättringar. Du har ett stort intresse för de senaste trenderna inom testdataområdet och tar med dig din omvärldsbevakning in till organisationen med energi, så att övriga inspireras. Du förstår att arbete med testdatahantering är ett långsiktigt arbete och att det krävs en viss uthållighet i det arbetet.

Du har även erfarenhet av förändringsarbete i en traditionell organisation med regelverkskrav och du kan på ett pedagogiskt sätt kommunicera kring problem och lösningar utifrån ett IT- och verksamhetsperspektiv. Med en god förmåga att bygga relationer får du med dig andra när du driver olika initiativ i mål.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från bank eller försäkring samt erfarenhet från både agila och vattenfalls-inriktade utvecklingsprojekt. Erfarenhet från Lean och av SAFe är meriterande.

Arbetet kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)