Inaktiv platsannons

Miljöingenjör i Göteborg

Om tjänsten

Brinner du för miljöområdet och är du redo för nästa utmaning? Vi söker nu erfarna medarbetare inom Miljö och Tillståndsprövning med placering i Göteborg, Solna eller Nyköping.
   
Avdelning Säkerhet och Miljö är en del av Projects & Services (P&S) inom affärsområdet Vattenfall Generation. P&S utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller tekniska specialisttjänster för Vattenfalls verksamheter och koncernstaber. Detta innebär verksamhet i form av projektledning, projektstöd, tekniska specialisttjänster och kärnsäkerhetsuppdrag. Fokus inom Projects & Services är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska discipliner.
   
Vi erbjuder bra ledarskap, bra arbetsförmåner och goda arbetsvillkor, med stort ansvar för egen planering och utförande. Tillsammans med erfarna och mycket kompetenta kollegor får du goda möjligheter till utveckling.
   
Dina arbetsuppgifter som Miljöingenjör
Hos oss kommer du att få arbeta med spännande projekt, merparten inom kärnkraftsbranschen. Flera av dem är banbrytande med nya frågeställningar kring rivning och avveckling, samt nybyggnation av slutförvar. Vi är också efterfrågade inom bl.a. eldistribution och vindkraft. Vi jobbar i team och över gränserna för att hitta innovativa och effektiva lösningar för våra uppdragsgivare.
    
Exempel på miljöteamets arbetsuppgifter är:
   
• Miljöstyrning inom projekt
• Leda och genomföra tillståndsprövningar samt driva samråd
• Ta fram miljökonsekvensbeskrivningar och tekniska beskrivningar
• Kravhantering och tolkning av nya och förändrade kravbilder
• Genomföra miljö-/kvalitetsrevisioner
• Utveckla/förbättra miljö- och kvalitetsledningssystem
• Hållbarhetsanalyser, t.ex. LCA och miljövarudeklarationer
• Klassning och bedömning av avfallskategorier och kemiska produkter
• Naturvärdesinventering
• Kontrollfrågor
    
Dina kvalifikationer som Miljöingenjör
Du har en miljörelaterad utbildning med flera års arbetslivserfarenhet av förekommande arbetsuppgifter, gärna inom energibranschen.
   
För att du ska lyckas hos oss och i den här rollen krävs det att du är noggrann, driftig och kan arbeta självständigt. Det är också viktigt att du är flexibel, har god samarbetsförmåga, tydligt kundfokus och har lätt för att skapa goda relationer. Du är van vid att hantera komplexa frågor och fokusera på rätt saker. Du tar ansvar för dina uppgifter och kan ta de initiativ som krävs för att uppnå resultat. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska och skriver rapporter som är tydliga, strukturerade och välformulerade.
   
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett könstillhörighet, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
   
Placeringsort Göteborg, Solna eller Nyköping. Vänligen namnge önskad placeringsort i ditt CV. I tjänsten förekommer resor och i vissa fall övernattningar.
 
Välkommen med CV och personligt brev senast den 3 juni 2018. 
   

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)