Inaktiv platsannons

Verkställande Direktör på Gotlands Energi AB och Gotlands Elförsäljning AB i Visby

Om tjänsten


Gotlands Energi AB med tillhörande dotterbolag Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB, (GEAB) består av ca. 150 medarbetare som arbetar med elnät, fjärrvärme, elhandel, bredband och andra energirelaterade tjänster på Gotland. GEAB ägs till 75% av Vattenfall AB och till 25% av Region Gotland och vi är miljö-, arbetsmiljö- och kvalitetscertifierade.
GEAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och sätter värde på en bredd av erfarenheter och kompetenser. Vi visar respekt för allas olika förutsättningar samt värnar om en bra balans mellan arbete och fritid. Vår vision är att få var dag att fungera och bidra med positiv energi för ett hållbart Gotland. GEAB-koncernen är i en spännande och utvecklande fas där vi strävar efter att möta efterfrågan på förnybar energi samt nya produkter och tjänster till våra kunder. Det innebär även omfattande investeringar och utbyggnader av våra distributionsnät och produktionsresurser.

Läs mer på

Vårt erbjudande
Du är VD för moderbolaget Gotlands Energi AB samt dotterbolaget Gotlands Elförsäljning AB. Det innebär att du är operativt ansvarig samt resultatansvarig för den legala verksamheten i båda bolagen. Du rapporterar till bolagens styrelser som består av ledamöter från Vattenfall AB och Region Gotland. Ditt ansvar är att leda GEAB-koncernen mot verksamhetsmål i form av ekonomiska resultat, kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet samt att driva ständiga förbättringar och säkerställa en effektiv verksamhet med hög klimat- och miljöprestanda samt en aktiv anläggningshantering. Du bygger och förvaltar goda relationer med intressenter och kunder.

Vem är du?

Vår nya VD är en kommunikativ, driven och trygg ledare med personlig mognad som vill utveckla verksamheten med kundens bästa i fokus. Som person är du prestigelös och skapar värde och resultat tillsammans med andra. Du är van med kundkontakter och att leda affärsförhandlingar med leverantörer och intressenter och ser det som en naturlig del av ditt arbete att hantera media.

Du trivs i rollen att leda chefer och medarbetare mot gemensamma mål i enlighet med våra kärnprinciper; Aktiv, Positiv, Öppen med ständigt fokus på Arbetsmiljö & Säkerhet. Du har ett intresse för samhällskontakter, marknad- och kundfrågor såväl som ett tekniskt intresse och en god förståelse för den verksamhet du ska leda. Som ledare är du tydlig, synlig och modig i enlighet med våra ledarskapskriterier.

Du har en akademisk bakgrund och har arbetat som chef i minst 5 år. Stor vikt läggs på personliga egenskaper. Du behärskar engelska både skriftligt och muntligt. Det ingår resor i tjänsten.

Placeringsort är Visby.

Säkerhetsklassning.  Att arbeta inom GEAB innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Tjänsten är därför säkerhetsklassad och aktuell sökande kommer att genomgå en säkerhetsprövning genom registerkontroll samt drogtest innan eventuell anställning

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Visby
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Visby | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)