Inaktiv platsannons

Biträdande kulturchef till HD och Sydsvenskan i Malmö

... Att arbeta på HD:s och Sydsvenskans kulturredaktion är ofta intensivt. Men aldrig tråkigt. En av många anledningar är att vi arbetar i Sveriges mest intressanta region, Öresund, där man vant rö

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Att arbeta på HD:s och Sydsvenskans kulturredaktion är ofta intensivt. Men aldrig tråkigt. En av många anledningar är att vi arbetar i Sveriges mest intressanta region, Öresund, där man vant rör sig mellan kulturlivet i Malmö, Helsingborg och Köpenhamn. Ett regionalt fokus är självklart för oss men vi bevakar också idédebatten i resten av landet och internationellt.

Vi söker nu en rutinerad journalist som har ett passionerat förhållande till kulturbevakning och ett genuint driv att nå ut till läsarna. Förankring i Skåne är ett plus, men inget måste.

Att ha redaktörserfarenhet är centralt för tjänsten. Vi söker dig som vill vara drivande i idéarbetet och som är van att både gå igenom texter, vässa rubriker och tänka ut uppslag till artikelserier.

Du bör också ha hög digital kompetens. De senaste åren har förutsättningarna för kulturjournalistiken förändrats radikalt och vi söker någon som vill undersöka nya former för recensioner, krönikor och essäer.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej