Inaktiv platsannons

Teknikinformatör mot flygplan i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Technical Information inom affärsenhet Gripen Support består av cirka 100 personer, och har som huvuduppgift att producera dokumentation som beskriver olika produkter, hur man hanterar dem och hur man sköter underhållet av dem. Produkterna är framförallt militära och civila flygplanssystem, både Saabs egna och andra flygplanstillverkares.

Vi har en öppen, prestigelös atmosfär och ser gärna att du som söker också drivs av att jobba i en sådan omgivning!

Som anställd hos oss är man med och bidrar till det som gör oss unika som företag och arbetsgivare. Vi kallar det för vårt ”Thinking Edge”, vilket du kan lära dig mer om via länken nedan:

Din framtida utmaning

Har du förmågan att kommunicera ut ett tekniskt budskap i text och bild? Gillar du också att utmana arbetssätt och jobba med effektiviseringar? Då ska du söka dig till rollen som teknikinformatör!

Som teknikinformatör ansvarar du för planering och framtagning av tekniska instruktioner för flygplan, anpassade för en specificerad målgrupp. I dagsläget ser vi främst behov av förstärkning för publikationen Aircraft Maintenance Publication (AMP). Dokumenten bygger på konstruktions- och underhållsdata och du ansvarar för såväl text- som viss illustrationsinnehåll. Framtagning sker i XML-format och på Simplified Technical English (STE).

Den du är idag

Vi vill förstärka vårt team med dig som gärna tar dig an nya uppgifter och är drivande framåt utan att tumma på kvaliteten. Du har en god kommunikationsförmåga som stärker samarbetet med andra och du bidrar med entusiasm till gruppen och i arbetet.

Vi söker erfarna teknikinformatörer eller tekniker/ingenjörer med goda kunskaper att skriva på engelska, erfarenhet av STE är meriterande. Vana vid ritningsläsning och kännedom om SGML/XML är även det ett plus, liksom erfarenhet av underhållsberedning.

Mycket god engelska och svenska i både tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vänligen observera även att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)