Inaktiv platsannons

Teknikinformatör för framtagning av flygmanualer i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Technical Information är en sektion under avdelningen Regional Aircraft på enheten Aviation Services. Vi arbetar med framtagande av teknikinformation för, och support av, några av Saabs civila flygplan Saab 340 och 2000 samt varianter av dessa. Vi tar också fram kundanpassade teknikinformationspaket för tex. Saab Global 6000 SRSS.

Idag är vi ca 25 på sektionen, både anställda och konsulter. Vi jobbar såväl i team som enskilt i nära anslutning till andra sektioner och avdelningar tex designorganisationerna för ovan nämnda flygplan.

Vi har en öppen, prestigelös atmosfär och vi gör vad vi kan för att bibehålla denna så att våra anställda trivs hos oss!

Som anställd hos oss är man med och bidrar till det som gör oss unika som företag och arbetsgivare. Vi kallar det för vårt ”Thinking Edge”, vilket du kan lära dig mer om via länken nedan:

Din framtida utmaning

Som teknikinformatör hos oss ansvarar du för planering och framtagning av tekniska instruktioner för flygplan, anpassade för en specificerad målgrupp. Dokumenten bygger på luftvärdighets- och prestandadata och du ansvarar för såväl text- som visst illustrationsinnehåll. Framtagning sker i XML-format och på Simplified Technical English (STE).     

Just nu jobbar vi med både kortare uppdrag och utredningar och i några större leveransprojekt.

Din framtida utmaning blir att vara en betydelsefull del i det team som arbetar med revisioner och framtagande av flygmanualer för de flygplanstyper som vi jobbar med. Flygmanualerna används av pilot, både för planering och under flygning.

Den du är idag

Vi vill förstärka vårt team med dig med erfarenhet av teknikinformation och framförallt tycker att detta är roligt! Du tar dig gärna an nya uppgifter, har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, strukturerad och är engagerad i ditt arbete. Du har en god kommunikationsförmåga som stärker samarbetet med andra och du bidrar med entusiasm till gruppen och i arbetet. Du bör även ha en god förmåga att självständigt driva ditt arbete och ta egna initiativ när så krävs.

Du är nyfiken att lära dig nya program och system då vi för närvarande är i en fas att byta dokumentationssystem. Meriterande är om du tidigare arbetat i XML-baserade system eller har piloterfarenhet från civilt flyg.

All dokumentation sker på engelska, så du behöver behärska det engelska språket i både tal och skrift, erfarenhet av Standard Technical English är ett plus.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vänligen observera även att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)