Inaktiv platsannons

Teknisk Specialistsupport Påbyggnation i Stockholm

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Avdelningen Teknisk Support på Scania Sverige AB stöttar våra återförsäljare rörande de fordon och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Gruppen består idag av elva personer. Vår tekniska specialistsupport för påbyggnation går vidare till ny befattning inom koncernen och därför söker vi nu en efterträdare. 

Dina arbetsuppgifter
Som teknisk specialist för påbyggnation är du ansvarig för kontakt med påbyggare i Sverige. Du har frekventa kontakter med påbyggare samt återförsäljare och bistår med support samt lösningar på tekniska frågor.
Du ansvarar för att hålla utbildningar för påbyggare gällande påbyggnationsgränssnitt, både mekaniskt och elektriskt.
Du är med och genomför regionala träffar och liknande servicemarknadsaktiviteter samt är ett stöd till påbyggarnätverket och återförsäljarna avseende påbyggnationsfrågor inom det tekniska området. Som teknisk specialist för påbyggnation har du ca 15 resdagar per år.
Du kommer att rapportera till Teknisk Chef. 

Din profil
För att lyckas i rollen som teknisk specialist för påbyggnation är det viktigt att du har gedigen produktteknisk erfarenhet. Du har teknisk högskoleutbildning minst två år eller motsvarande. Har du specialkunskap inom områdena chassi, elsystem och påbyggnation och/eller även erfarenhet av Scania systemen FRAS, SDP3, BCI är det meriterande.

Viktiga personliga egenskaper är social kompetens, lyhördhet, engagemang, analytisk, strukturerad och drivande. Du är en god lagspelare då vi dagligen arbetar med kompetensutbyte inom gruppen. 

Körkort B är ett krav. Har du även C- och E-körkort är det meriterande, men inget krav. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift samt har innehar allmänna datakunskaper.

Vi kan ge dig
Trivsam arbetsmiljö med engagerade kunniga kollegor inom servicemarknaden. Intressanta och utmanande arbetsuppgifter i marknadsmiljö med ett nära samarbete med både Scanianätverk och påbyggare. 

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Per Sundberg (Chef Teknisk Support), 010-708 64 91 alt. 070-352 39 00. 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)