Inaktiv platsannons

Open Source Officer i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

IT på arbetar strategiskt med principerna Cloud and Open Source First. Valet av molnplattform har fallit på Amazon Web Services (AWS) bland annat för att den kommer ge oss största möjlighet att realisera Open Source First. Med Open Source First menar vi att Open Source-komponenter och -tjänster är vårt förstahandsval när vi egenutvecklar IT- tjänster. Dessutom kommer även alla lager inom IT-stacken att utmanas för att hitta alternativa prestandasteg till många av dagens proprietära lösningar (exempelvis DB motor, Operativsystem, Standardsystem för produktivitet).

För att möta denna utmaning utökar vi nu vårt team med en person som kommer jobba med företagets förstärkning och vidaresatsning på Open Source i ett större perspektiv. Stor del av arbetet blir att tillsammans med befintliga forum driva Open Source-frågor som policy, verktygsstöd, utbildningar mm. Det ingår även driva vår resa mot att bli en fullvärdig medlem/spelare i Open Source-sfären (använda, bidraga och till slut även driva väl utvalda Open Source-projekt).

 Arbetsuppgifter

Tillsammans med Open source forumen kommer ansvaret att inkludera:

  • Leda vårt Open Source och Inner Source Community inom Scania
  • Agera stöd till linjefunktioner för att stötta och guida vid införandet av Open Source First för respektive linjefunktion
  • Implementera verktygsstöd för att underlätta arbetet med Open Source 

Du som söker är erfaren inom dessa områden och har dokumenterad erfarenhet att ha jobbat med dessa frågor. Du brinner för förändring och är villig att driva detta brett inom Scania och VW-koncernen. Du är en god kommunikatör och kan agera som coach för grupper som behöver lära sig en ny kultur och arbetssätt.

För att lyckas väl tror vi att du har en bakgrund som såväl praktisk utvecklare och arkitekt, då du kommer att jobba med frågor rörande såväl kultur & lagar som praktiska utvecklingsmetoder.

Din profil

Du har:

  • Förmågan att pedagogiskt kommunicera med såväl utvecklare som chefer och jurister
  • Engagemang och driv att tillsammans med andra utvecklas, leverera, förenkla & förbättra
  • Orädd för att tänka nytt och villig att driva förändring

Meriterande är:

  • Erfarenhet / bakgrund inom legal, licensvillkor, patent och säkerhetsfrågor
  • Erfarenhet av att driva Community arbete

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)