Inaktiv platsannons

Slipa dina ledarkunskaper med ett betydelsefullt sommarprojekt i Stockholm

Röda Korsets Ungdomsförbund, Stockholm... Redo att visa framfötterna i en ansvarfull position? På jakt efter ett betydelsefullt sidoprojekt? I sommar har du chansen att slipa dina ledarkunaksper samtidigt som du gör en viktig samhällsinsats...

Om tjänsten

Röda Korsets Ungdomsförbund, Stockholm Syd

Redo att visa framfötterna i en ansvarfull position? På jakt efter ett betydelsefullt sidoprojekt? I sommar har du chansen att slipa dina ledarkunaksper samtidigt som du gör en viktig samhällsinsats genom projektet Sommarkompis där du hjälper till att arrangera ett roligt sommarkollo för nyanlända barn och ungdomar.

Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd letar efter dig som kan ta stort ansvar under några intensiva men jätteroliga veckor. När skola och andra fritidsaktiviteter tar en paus under sommaren står många unga sysslolösa, och det gäller inte minstnyanlända barn och ungdomar. Det är här Sommarkompis kommer in i bilden. Förra året samlade vi 20 ungdomar som bland annat spelade kubb, grillade och åkte till Gröna Lund. För många av de unga deltagarna var detta sommarens stora höjdpunkt.

Upplägget är mycket flexibelt och du som deltar i år kommer ha stort inflytande på hur årets Sommarkompis ska se ut och genomföras. Du kommer tillsammans med de andra volontärerna göra en planering och bestämma vilka aktiviteter som ska genomföras.
Detta blir en erfarenhet som både platsar på ditt CV och som kommer sprida en enorm glädje bland barn och unga.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Sommarkollot kommer att pågå under veckorna 26, 27 och 28. Tanken är att det ska vara aktiviteter ungefär 3-4 gånger per vecka. Du kommer även få gå en endagsutbildning (gratis) i början på juni, där du får lära dig hur man som volontär jobbar på ett sommarkollo. Därför du även träffa de andra volontärerna och starta upp planeringsarbetet. Ni volontärer kommer även få gå på en kick-off för att lära känna varandra bättre. Kick-offen är också gratis för er.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker dig som är mellan 16-30 år. Det är inga krav på tidigare erfarenhet eller utbildning, utan vi söker dig som brinner för att hjälpa människor och sprida glädje.
Minimiåtagande: 
Eftersom att sommarkompis endast pågår under 3 veckor, vill vi gärna att du har möjlighet att delta på så många aktiviteter som möjligt. Vi vill förtydliga att det inte är ett krav att man ska kunna delta på alla tillfällen under dessa 3 veckor.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Volontärarbete