Inaktiv platsannons

Volontärer sökes till Rädda Barnens Föräldra- och barnverksamhet i Norrköping

Rädda Barnen, Regionkontor Norrk... Vill du vara med och göra skillnad? Är du intresserad av människor och vill vara med och bidra till ett inkluderande Norrköping? Då är uppdraget som volontär i vår föräldra- och barnverksamhet i centrala...

Om tjänsten

Rädda Barnen, Regionkontor Norrköping

Vill du vara med och göra skillnad? Är du intresserad av människor och vill vara med och bidra till ett inkluderande Norrköping? Då är uppdraget som volontär i vår föräldra- och barnverksamhet i centrala Norrköping något för dig!

Vår verksamhet

Under våren har vi startat vi upp vår föräldra- och barnverksamhet som är en samverkan mellan Rädda Barnen, KFUM och Norrköpings stadsbibliotek. Hit är föräldrar välkomna för att träna svenska, diskutera olika frågor samt för att delta i föräldragrupper kring olika teman. Syftet med verksamheten är att motverka passivitet, utanförskap och ohälsa, sprida kunskap om det svenska samhället och arbetsmarknaden samt att stärka föräldrarna i sin roll i Sverige. Under tiden som föräldrarna deltar i föräldraverksamheten så kan deras barn vara med på barnverksamheten som genomförs tillsammans med trygga vuxna. Vi söker nu främst volontärer som vill engagera sig i vår föräldraverksamhet men även i barnverksamheten. Det är ett roligt uppdrag som gör konkret skillnad både hos individer och i samhället, samt skapar positiva möten och mycket kunskap för alla inblandade.

Vem är du?

Våra volontärer har olika erfarenheter och kunskaper. Viktigt är att du är öppen för nya människor och kulturer samt att du har en god samarbetsförmåga. Att vara volontär i verksamheten innebär att leda verksamheten på plats utifrån den struktur och planering som är gjord för träffarna. Du har ett nära samarbete med övriga volontärer, Projektledare från Rädda barnen samt representanter från samverkansparterna.

Vilka besöker verksamheten?

Vår målgrupp är främst asylsökande föräldrar och barn men även andra föräldrar är välkomna till verksamheten.

Varmt välkommen att höra av dig om du är intresserad så berättar vi gärna mer om verksamheten och hur du kan bidra!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Cafe Swartz, ingång via Norrköpings Stadsbibliotek. Torsdagar kl.16.30-19.00. En volontär förväntas bemanna verksamheten två gånger i månaden.
Specifika önskemål eller information: 
Inga specifika förkunskaper krävs. Det viktigaste är att du har ett intresse för människor och nya kulturer samt att du vill vara med och bidra till inkluderande Norrköping. Vi ser gärna att du har någon pedagogisk utbildning, erfarenhet av att arbeta med människor samt språkkompetens. Du som arbetar som volontär får introduktion samt en intern utbildning kring Rädda Barnen och våra olika verksamheter.
Minimiåtagande: 
Bemanna två pass i månaden.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Norrköping | Volontärarbete