Inaktiv platsannons

Bli volontär hos Gemenskap Kalmar

Gemenskap Kalmar är en förening som skapar möjligheter för människor att kunna träffas i vårt Kalmar på lika villkor där alla är lika mycket värda. Syftet är att umgås för att förebygga ensamhet och ohälsa samt motverka rasism och främlingsfientlighet i samhället. Vår vision är att alla skall känna sig lika välkomna och känna att de har en given plats i gemenskapen, samt i de olika aktiviteter som vi förmedlar som samlingsplats eller de som vi har i egen regi för att alla ska kunna komma varandra närmare. Vi hjälper därför till att synliggöra alla aktiviteter såsom välkomnande, insamlingar, (språk-)undervisning, fikastunder, idrott- och kulturevenemang – allt som vårt Kalmar erbjuder.

Om tjänsten

Gemenskap Kalmar

Var med och skapa en inkluderande gemenskap i Kalmar!

Föreningen skapar möjligheter – genom egna aktiviteter och samarbeten - för människor att kunna träffas i och runt Kalmar. Visionen är att alla ska känna sig lika välkomna och att de har en given plats i vår gemenskap. Syftet är att umgås på lika villkor. Gemenskap Kalmar är en partipolitiskt och religiöst obunden förening av frivilliga krafter som arbetar med att underlätta helhetsintegrationen för nysvenskar och etablerade svenskar. Föreningen baserar verksamhetens värdegrund på FN´s deklaration om de mänskliga rättigheterna och tolererar inga diskrimineringar i någon form. Alla är välkomna!

Vi arrangerar olika aktiviteter under verksamhetsåret. Det är till dessa aktiviteter vi söker volontärer, såväl värdar, ledare som deltagare.
Våra aktiviteter är av olika karaktär. Vi samarbetar med Studiefrämjandet och nyttjar deras lokaler i Skälby vid de aktiviteterna där vi behöver en mötesplats inomhus. Detta gör vi till exempel vid våra kompisträffar, där vi samlas och fikar ihop och prata om allt mellan himmel och jord. Vi träffas även där för föreläsningar och workshops. För dessa aktiviteter behövs såväl värdar (som ordnar med fikat och välkomnar föreläsare samt deltagare) som deltagare.

Vi har också planerat aktiviteter inom stadskärnan, vi har haft en bowlingträff, en kärleksmanifestation och några After Work på schemat. Vidare planerar vi att ha en picknick i det gröna och sommaraktiviteter av olika slag utifrån föreningens medlemmars önskemål. Vill du bidra med aktivitet?

Vi söker även volontärer för att hjälpa oss att marknadsföra vår förening och våra samarbetspartners initiativ. Vi är ambassadörer i Kalmar Län för Kompisbyrån och Invitationsdepartementet.

Kan och vill du hjälpa till i föreningen vid ett eller flera tillfällen ca 2-4 timmar i månaden? Fyll i dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss!
Du som är intresserad ska skriva några rader om dig själv, dina intressen och varför du är intresserat av uppdraget!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Löpande och/eller månadsvis under verksamhetsåret, ca 2-4 timmar per uppdrag Kalmar, Kalmar Län
Specifika önskemål eller information: 
Alla är välkomna i vår förening, därför krävs inget speciellt för deltagandet på våra aktiviteter. Det är önskvärt med tidigare erfarenheter vid värd/ledaruppdrag.
Minimiåtagande: 
En aktivitet, 2-4 timmar. Vi har en aktivitet varje månad och utöver det löpande aktiviteter genom våra samarbetspartners.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kalmar
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Kalmar | Volontärarbete