Inaktiv platsannons

Majblomman i Karlskoga behöver dig!

Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Vår vision är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Vår lokalförening finns tack vare att barn i Karlskoga säljer majblommor. Föreningen organiserar insamlingen genom att engagera skolor. Vi arbetar med att dela ut bidrag till behövande barn i Karlskoga.

Om tjänsten

Majblomman Karlskoga

Ett par veckor under våren säljer barn majblommor. Pengarna som kommer in går till barn i Karlskoga som lever i familjer där ekonomin inte tillåter sådant som simskola, sommaraktiviteter, födelsedagskalas, cykel, fotbollsskor. Vår lokalförening i Karlskoga består av en styrelse som hjälper till så att barn i skolklasser kan sälja blommor. Vi tar emot ansökningar om bidrag från familjer och delar ut bidrag. Som volontärer vill vi förändra barns villkor i Karlskoga. Vi vill att alla barn ska kunna dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden.

Exempel på saker att göra: besöka skolor och andra organisationer och berätta om Majblomman, lämna ut blommor till försäljning, sätta upp affischer, kontakta media, ta hand om sociala medier, ekonomi, styrelsearbete, bidragshantering, återkoppling till bidragssökande, kontakta företag som vill stödja barn i Karlskoga.

Besök gärna vår

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget genomförs i Karlskoga. Uppdraget kan innebära kortare volontäruppdrag eller kontinuerligt engagemang i styrelse, enligt önskemål och överenskommelse.
Specifika önskemål eller information: 
Du vill engagera dig för barn i Karlskoga. Du får gärna ha erfarenhet från verksamheter där barn finns- som skola, elevhälsa, socialtjänst, fritids osv. men det är inget krav. Givetvis gör vi allt för att du ska känna dig välkommen i vår förening och kommer att ge dig en introduktion i hur Majblomman i Karlskoga fungerar, vad vi står för och vad vi vill. Vår tanke är att du ska kunna bidra på det sätt du har förutsättningar för och i så stor utsträckning du har möjlighet och vill.
Minimiåtagande: 
Det finns inget minimiåtagande. All hjälp vi kan få är viktig

Publicerad den

04-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | Volontärarbete