Ordna läger på naturskola för unga i Fukushima!

Om tjänsten

Om projektet

Efter kärnkraftsolyckan i mars 2011 tvingas många barn i Fukushima hålla sig inomhus på grund av föräldrars rädsla för radioaktiva ämnen i luften. För att förändra detta startade Abukuma Nature School Network (ANSN) läger på en naturskola för barn. Lägret, som kallas Fukushima Kids, tar emot ungefär 40 barn och ungdomar åt gången under helger och lov till platser med låg radioaktivitet, men välkomnar även familjer och andra vuxna. Verksamheten är som populärast under sensommaren, från slutet av juli till slutet av augusti.

Uppgifter

Som deltagare på det här projektet kommer du att hjälpa till med att arrangera de olika läger som ANSN håller i och arbeta tillsammans med barnen och ungdomarna. Fukushima Kids har undervisning om jordarter och natur som huvudtema. De ägnar sig åt exempelvis risodling, skördning och annat lättare trädgårdsarbete. Huvudspråket är japanska men det talas även engelska till viss del. 

Plats

Organisationens naturskola är lokaliserat i byn Samegawa, en liten by med ca. 5000 invånare, beläget i ett skogsområde. Byn ligger ungefär 75 km från Fukushima, 2.5h från huvudstaden Tokyo med buss och 45 minuter med bil.

Boende och mat

Projektdeltagarna bor i enkelrum på projektet, och maten tillagas tillsammans med värden eller med de andra deltagarna.

Fritid

Du kommer tillbringa veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området. Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?

Längden på detta projekt är ett mellanlångt utbyte på 1-3 månader. 

Innan avresa

Innan du åker iväg på ditt projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett utbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring våra internationella projekt.

Samarbetspartners

Organisationen i Japan heter NICE. Denna organisation har i sin tur kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.

Du kommer ha tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Japan, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från NICE när du kommer fram till Tokyo.

Försäkring

En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projektvistelse.

Flyg, visum och vaccination

Flyg, visum och vaccination är någonting du ordnar med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: 

Publicerad den

20-08-2019

Extra information

Ort
ör
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Ör | Kronobergs län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen