Ta del av ekologiskt jordbruk i Japan! i Stockholm

Om tjänsten

Om projektet
Projektet är organiserat tillsammans med Hokkaido Eco-village Promotion Project (HEPP). De började arbeta för att främja och skapa en bättre miljömässig och social modell för de kommande generationerna i Hokkaido under 2012. Detta för att upprätthålla hållbarheten av livsstilen i samhället. De vill producera det som samhället behöver i så stor utsträckning som möjligt, och de delar även med sig av det som de producerar till invånare i närområdet. De genomför också varierande kurser för alla åldrar där man kan lära sig om hållbarhet på olika nivåer.

Uppgifter
HEPP har mer än ett dussin projektdeltagare, både från Japan och andra delar av världen. Som deltagare på detta projekt kommer du att ha arbetsuppgifter relaterade till ekologiskt och organiskt jordbruk där odling, skörd, gallring, med mera kommer att ingå. Du kommer dessutom få underhålla hus och trädgårdar på området. Projektet passar dig som har tidigare erfarenhet eller ett intresse av att lära mer om att arbeta inom jordbruk.

Mellan maj och september kommer det ungdomar mellan åldrarna 9-18 och bor på området för att vara med i det ungdomsläger som hålls under denna tid. Du som deltagare kommer under den perioden också vara delaktig i ungdomsprogrammen genom att bo, arbeta och utföra olika aktiviteter tillsammans med dessa ungdomar. Mellan december och mars är området snötäckt och på grund av detta finns inte samma aktivitet på projektet, men de tar gärna emot projektdeltagare som vill hjälpa till att ta hand om de snötäckta områdena.

Plats
På japanska landsbygden i samhället Hokkaido.

Boende och mat
Som projektdeltagare kommer du antingen att bo i huvudbyggnaden eller i mindre hus på området. På projektet kommer ni bli uppdelade i matgrupper för att dela på ansvaret att laga maten. Maten kommer bestå av säsongsbaserad, lokalt odlad, japansk mat då HEPP vill upprätthålla en ekologisk, hållbar livsstil.

Fritid
Du kommer tillbringa veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området. Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor, då viss planering kan krävas.

När?
Längden på detta projekt är ett mellanlångt utbyte på 1-3 månader. 

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när du åker iväg på projekt, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett utbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring våra internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Japan heter NICE. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.

Du kommer ha tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Japan, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från NICE när du kommer fram till Japan. 

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projektvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du ordnar med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: 

Publicerad den

20-08-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen