Inaktiv platsannons

Engagera dig i miljöfrågor i Japan i Stockholm

Om tjänsten

Om projektet

Projektet är framtaget tillsammans med den lokala organisationen Akame no Satoyama wo Sodateru Kai (ASSK) som arbetar med miljöfrågor sedan 1998. I området mellan Osaka och Ngoya fanns det planer på att bygga en golfbana samt en avfallsstation för industriellt skräp. Det lokala samhället satte dock stopp för detta genom en rörelse som kom att kallas “Woods Trust”. Rörelsen skapades 1996 för att samla in donationer för att kunna köpa upp och skydda området, samt för att kunna bygga ett ekologiskt centrum där folk ska kunna njuta och ta hand om naturen.

Uppgifter för volontären
Volontärutbytet kommer bestå av varierande uppgifter som har med skogsarbete att göra, som exempelvis beskärning av träd, skördning av svampar och kastanjer. Ytterligare arbetsuppgifter kommer också vara att bistå och organisera evenemang relaterade till miljöfrågor. På detta projekt talas främst japanska och du bör kunna kommunicera på japanska.

Plats
Projektet ligger i Mie, Japan.

Boende och mat
Som volontär kommer du bo i ett enkelrum på pensionatet Eco Resort Akame. Mat kommer volontärerna få tillaga själv.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden. Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Längden på detta projekt är ett mellanlångt utbyte på 1-3 månader. 

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när du åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett utbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring våra internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Japan heter NICE. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.

Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Japan, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från NICE när du kommer fram till Japan. 

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: 

Publicerad den

21-06-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis