Inaktiv platsannons

Hjälp till att bibehålla de gröna tefälten i Japan i Stockholm

Om tjänsten

Om projektet
Detta projekt arbetar med en lokal organisation som sedan 2012 har organiserat jordbruksevenemang samt bistått nya tebönder i Wazuka med att starta upp sina jordbruk. Kortare work camps har arrangerats sedan 2001 av lokala grupper för att stärka tebönderna i området.

Wazuka är känt för sitt gröna te, men har de senaste åren lidit av att populationen minskat då större delen av de yngre invånarna har flyttat till större samhällen. En konsekvens av detta har blivit att fler och fler tegårdar står tomma och att staden har börjat förlora sin livlighet, vilket organisationen vill förebygga.

Uppgifter för volontären
Under volontärutbytet kommer du få jobba tillsammans med organisationen för att ta hand om de övergivna tegårdarna. När gårdarna återigen är fruktbara kommer ni arbeta för att hitta bönder som vill ta över och driva de nyrenoverade gårdarna. Ni kommer också stötte de nyblivna tebönderna att engagera sig i samhället.

Plats
Projektet ligger i Kyoto, Japan.

Boende och mat
På projektet kommer du som volontär bo i ett enkelrum i en byggnad avsedd för volontärer. Mat tillagar volontärerna själva.

Fritid
På dina lediga dagar har du möjlighet att ta dig runt för att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter på andra platser! Bland annat kan du åka på lokala festivaler eller besöka närliggande tempel. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din volontärvistelse.

Språk
Huvudspråket på projektet är japanska, men de talar även engelska.

När?
Längden på detta projekt är ett mellanlångt utbyte på 1-3 månader. 

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när du åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att lära dig mer om PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten.

Samarbetspartners
Organisationen i Japan heter NICE. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till. Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Japan, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från NICE när du kommer fram till Japan. 

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: 

Publicerad den

16-06-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis