Hjälp till på ett äldreboende i Stockholm

Om... Organisationen är en del av Valdese-kyrkan, och är en ideell organisation som tagit hand om äldre människor sedan 100 år tillbaka. Organisation är värd för cirka 150 personer, varav 85 av dem inte är självförsörjande. En av...

Om tjänsten

Om projektet
Organisationen är en del av Valdese-kyrkan, och är en ideell organisation som tagit hand om äldre människor sedan 100 år tillbaka. Organisation är värd för cirka 150 personer, varav 85 av dem inte är självförsörjande. En av projektets målsättningar är att försöka tillgodose äldre människors behov genom att skapa ett center anpassat för äldre människor, bostäder utrustade för äldre, samt en matsal och träffpunkt dit även äldre människor från områden runt omkring projektet kan komma och umgås.

Uppgifter 
Det här projektet ser internationella deltagare som en väldigt viktig del av sin verksamhet. Som projektdeltagare här kan du vara med i alla olika aktiviteter som finns, men det kanske viktigaste är att du är ett stöd för de äldre. Det här projektet passar också dig med en bakgrund eller framtid inom vården då det finns möjlighet att verka i närhet med projektets läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster.

Plats
Det ligger i Luserna San Giovanni, nära Torino.

Boende och mat
På det här projektet bor du i ett hus tillsammans med andra projektdeltagare i närheten av projektet. Du bor i privat eller delat rum, och delar kök och badrum med de andra deltagarna. Du kan välja att laga din egen mat eller att äta på projektet.

Fritid
Som deltagare tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden. Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Till detta projekt kan du åka på ett mellanlångt utbyte på 1-4 månader, projektstart är första måndagen varje månad.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt utbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg på projekt, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett utbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring våra internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Italien heter AFSAI. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Italien, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från AFSAI när du kommer fram till Roma.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projektvistelse. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du ordnar med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

20-08-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen