Var med och stötta barn och familjer i Ecuador i Stockholm

Om... Projektet tar emot gatubarn och barn som annars arbetar i det närliggande området. Syftet är att erbjuda utbildning, stöd med skolan, och även familjerna erbjuds stöd. Projektet anordnar också olika fritidsaktiviteter för...

Om tjänsten

Om projektet
Projektet tar emot gatubarn och barn som annars arbetar i det närliggande området. Syftet är att erbjuda utbildning, stöd med skolan, och även familjerna erbjuds stöd. Projektet anordnar också olika fritidsaktiviteter för barnen under dagarna. 

Uppgifter
Här får du möjligheten att bli en del av teamet som arbetar med detta projekt! Du kan få hjälpa till med att ordna utflykter eller andra aktiviteter för barnen. En annan uppgift kan vara att hjälpa till att planera event för familjerna. Det finns alltså utrymme för egna initiativ och förslag! Den ansökande bör ha en stor motivation att arbeta med barn och erfarenhet av att lära ut är önskvärt. Det är även viktigt att du har en grundläggande spanska och projektet ser gärna att du är mellan 22-25 år gammal.

Plats
Detta projekt ligger centrala Quito, huvudstaden i Ecuador. Staden ligger 25 kilometer söder om ekvatorn och ligger samtidigt på 2850 meters höjd över havet. Det gör att klimatet i staden är milt året om. 

Boende och mat
På detta projekt bor du hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Ecuador som är med i nätverket heter VASE och har kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Ecuador, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från VASE när du kommer fram till Quito.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

 

Publicerad den

13-05-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen