Undervisa i kreativa uttryck i Stockholm

Om... Detta projekt är utspritt över två olika program inom samma organisation, med det övergripande syftet att erbjuda undervisning och sätt att uttrycka sig kreativt för barn och unga. Det är också en möjlighet för familjer att...

Om tjänsten


Om projektet
Detta projekt är utspritt över två olika program inom samma organisation, med det övergripande syftet att erbjuda undervisning och sätt att uttrycka sig kreativt för barn och unga. Det är också en möjlighet för familjer att vara delaktiga i aktiviteterna kopplade till kreativitet och konst. Den ena delen av verksamheten är ett dagis med aktiviteter för barn mellan två till fem år, liksom ett fritidsprogram på eftermiddagarna för skolelever mellan 6 och 13 år, vilket inkluderar kreativa aktiviteter, läxhjälp, idrott etc. Den andra delen av verksamheten är ett projekt som verkar för att understödja konst- och filmlektioner för unga, med fokus på att de ska få möjlighet att utveckla färdigheter kring skapandet av egen film och andra kreativa uttryck. Ibland genomförs även aktiviteter på helgerna som barn och unga kan delta i.

Uppgifter
På det här projektet kommer du att stötta den ordinarie personalen på projektet med de dagliga göromålen. Du kommer vara med och organisera fritidsaktiviteter relaterade till konst och idrott för barn, vara med och anordna konst-workshops två gånger i veckan inom ämnet film, teater, litteratur eller någon annan typ av kreativ verksamhet, beroende på vad du som individ har för färdigheter och intressen! Du kommer även att ta del av och anordna solidariska aktiviteter såsom festivaler, workshops i skolor osv. För att kunna åka till det här projektet behöver du ha en medelhög nivå på dina spanskkunskaper, vara kreativ och ödmjuk, samt gärna ha ett intresse och kunskap om film, litteratur, teater, fotografi eller andra kreativa discipliner.

Plats
Projektet ligger i huvudstaden Buenos Aires. Buenos Aires, Argentinas huvudstad och platsen där projektet är beläget, är en mångfacetterad stad med ett brett utbud av nöje, historia och sevärdheter.

Boende och mat
På det här projektet kommer du att bo i ett hus i Buenos Aires med upp till 14 andra personer. Det består av kök, delade sovrum och badrum samt har wifi. Du kommer att få tre mål mat om dagen, i vissa fall får du mat på projektet, i andra fall kommer du att laga maten själv men få ingredienser.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är man också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Argentina heter Subir al Sur. Den har kontakt med projektet du väljer att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Argentina, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av Subir al Sur när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen