Assistera på ett sjukhus i Katmandu i Stockholm

Om... Sjukhuset eftersträvar att erbjuda hälso- och sjukvårdstjänster med kvalité till en rimlig kostnad till den lokala befolkningen. Några av tjänsterna de erbjuder inkluderar allmänna hälsokontroller, kirurgi och akutvård....

Om tjänsten

Om projektet
Sjukhuset eftersträvar att erbjuda hälso- och sjukvårdstjänster med kvalité till en rimlig kostnad till den lokala befolkningen. Några av tjänsterna de erbjuder inkluderar allmänna hälsokontroller, kirurgi och akutvård. Sjukhuset inriktar sig framförallt på ortopedi och sjukgymnastik, men det finns även många andra avdelningar på sjukhusets område. Utöver arbetet på sjukhuset ordnas också ibland kostnadsfria hälsoläger utanför sjukhuset i det närliggande distriktet för att förbättra livskvaliteten hos den lokala befolkningen.

Uppgifter för volontären
Dina uppgifter som volontär beror på dina kvalifikationer och din utbildningsbakgrund. För läkare kommer ledningsgruppen för sjukhuset ge möjlighet att arbeta under överseende av dem. Du får följa med läkarna och observera olika behandlingstyper. För sjuksköterskor kommer de huvudsakliga uppgifterna vara patientvård, medicinering och rådgivning. Även sjukgymnaster är varmt välkomna. Sjukhusledningen kommer att vägleda volontären i varje steg eftersom behandlingen kan se annorlunda ut jämfört med Sverige. För att volontära på sjukhuset måste du vara 20 år och ha en medicinsk bakgrund och utbildning.

Plats
Projektet ligger i Kalanki Chock, Katmandu.

Boende och mat
Volontärer kommer att bo på ett hostel. Det ligger i närheten av sjukhuset och det tar bara 5 minuter gå. Volontären kan komma att dela rum med andra volontärer.
Lunch och middag finns på boendet. De vanligaste typerna av mat är ris, linssoppa och grönsaker, men ibland serveras även kött. Volontärer kan komma att behöva hjälpa till med matlagningen, speciellt om de har en specifik kost.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din volontärvistelse. Då kan du till exempelvis besöka Lumbini, känd för att vara Buddhas födelseplats och dess fantastiska utbud av utsmyckade tempel, hit vallfärdar också mängder buddhistiska pilgrimer för att finna lugnet. För naturälskare finns de ett flertal vandringsleder, alltifrån de högt belägna lederna vid Gokyo Lakes med utsikt över Mount Everest, eller lederna vid Langtang som tar dig genom Nepals grönområden och spirande djur- och kulturliv. En timme utanför Katmandu hittar du det vackra tempelrika staden Patan, en gammal stad som innehåller en myriad av gamla byggnader med ofattbart vackra torg och innergårdar.

När?
Det finns två alternativ för typ av volontärutbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelsedag ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
Organisationen i Nepal heter RCDP-Nepal och har kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du som volontär har tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Nepal, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av RCDP-Nepal när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.


Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen