Var med och skapa en trygg miljö för unga i Stockholm

Om... På projektet arbetar man för barn och ungdomar mellan 3 – 19 år. Det huvudsakliga målet är att främja barn och ungdomars fysiska förmåga samt jobba för att barn ska känna att dem har en trygg tillvaro. Projektet erbjuder m...

Om tjänsten


Om projektet
På projektet arbetar man för barn och ungdomar mellan 3 – 19 år. Det huvudsakliga målet är att främja barn och ungdomars fysiska förmåga samt jobba för att barn ska känna att dem har en trygg tillvaro. Projektet erbjuder möjligheter till lärande genom informell utbildning och fritidsaktiviteter och erbjuder också en internethörna, bibliotek, tandläkar-bistånd, samt rättsligt och psykologiskt stöd för familjer från det lokala samhället.

Uppgifter
Du kommer att stötta den befintliga personalen med bl.a icke-formell utbildning och vara involverad i alla sport- och fritidsaktiviteter. Baserat på projektets behov och dina egna erfarenheter och färdigheter, erbjuds ett stort utrymme för flera förslag på aktiviteter som kan utvecklas med hjälp av och genom dig.

Plats
Projektet ligger cirka 40 minuter från Porto Alegre, huvudstad av Rio Grande do Sul, den sydligaste staten i Brasilien.

Boende och mat
På detta projekt bor du hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Brasilien heter ABIC. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Brasilien, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från ABIC när du kommer fram till Porto Alegre.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen