Utbildning och rehabilitering av barn med funktionsvariationer i Stockholm

Om... Projektet erbjuder utbildning till över 30 elever med någon form av funktionsvariation. De arbetar framför allt med utbildning och rehabilitering, men erbjuder också medicinsk rådgivning och familjeterapi. Flera av barnen har...

Om tjänsten

Om projektet
Projektet erbjuder utbildning till över 30 elever med någon form av funktionsvariation. De arbetar framför allt med utbildning och rehabilitering, men erbjuder också medicinsk rådgivning och familjeterapi. Flera av barnen har förlorat sina föräldrar och bor på området, medan andra barn kommer dit dagligen för undervisning och terapi.

Uppgifter för volontären
På detta projekt har du möjligheten att assistera lärarna som är ansvariga för klasserna. Dina arbetsuppgifter varierar beroende på om du är med yngre eller äldre barn. Med de yngre barnen hjälper du bland annat till med undervisningen, att byta blöjor och hjälpa dem att äta. Med de äldre barnen kan du få stötta dem med deras läxor och konstprojekt eller andra aktiviteter. Du arbetar alltid tillsammans med en lärare på projektet. Sökande volontärer bör ha en stark passion för att hjälpa andra samt respektera den kristna tron (även om du själv självklart inte behöver vara kristen). Grundläggande spanskakunskaper är också ett krav.

Plats
Detta projekt ligger i norra Quito, huvudstaden i Ecuador. Staden ligger 25 kilometer söder om ekvatorn och ligger samtidigt på 2850 meters höjd över havet. Det gör att klimatet i staden är milt året om. 

Boende och mat
På detta projekt bor hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Ecuador som är med i nätverket heter VASE. Den har kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Ecuador, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från VASE när du kommer fram till Quito.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

 

Publicerad den

13-05-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen