Inaktiv platsannons

Utvecklare radiosystem och korthållskommunikation i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation, en affärsenhet i Dynamics, är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför lasersimulatorer, instrumenterade träningsanläggningar, målmateriel samt tillhandahåller tjänster som service och underhåll av levererade system. Vårt Huvudkontor ligger i Huskvarna.

Som utvecklare inom radiosystem och korthållskommunikation kommer du att ingå i en grupp med ansvar för insamling och presentation av militär övningsdata.

Din framtida utmaning

Vi erbjuder en stimulerande expansiv arbetsplats med spännande tekniska utmaningar. Avdelningen ansvarar för utveckling och underhåll av kommunikationslösningar för både korthållskommunikation så väl som lösningar för kommunikation över större avstånd. Dessa lösningar är baserade på både kommersiellt tillgängliga kretsar men även på en egenutvecklad mjukvarudefinierad radio (Software Defined Radio).

 

Du kommer att få delta i många olika arbetsmoment, allt från kravanalys till implementation av kommunikationsprotokoll och tjänster på så väl hög som låg nivå, samt verifiering av dessa. Du hyser ett genuint intresse för hårda realtidssystem och maskinvaru nära programmering men har även förmågan att skriva program på högre nivå.

 

I vårt utvecklingsarbete använder vi C/C++ och C# som programspråk och verktygen är bl a Eclipse, CMAKE, Buildroot, Team Foundation Server och Visual Studio. Är du bekant med Scrum eller Kanban så kommer du att känna dig hemma i vårt arbetssätt. Har du erfarenhet av eller har tillämpat Test Driven Development så är det meriterande.

Den du är idag

  • Du har en grundutbildning som civilingenjör eller motsvarande.
  • Som person är du analytisk, strukturerad. drivande och målinriktad.
  • Du har en förståelse för typiska problem som förekommer i hårda realtidssystem samt hur dessa kan lösas.
  • Kännedom om olika kommunikationsstandarder är meriterande.
  • Behärskar svenska och engelska i så väl tal som skrift.
  • I tjänsten kan resor förekomma.

 

 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)