Inaktiv platsannons

Erfaren Cobol-utvecklare i Stockholm

Vill du jobba med att på en av Nordens största kundägda bank- och försäkringskoncerner? Vi söker nu dig som vill vara med på vår resa och växa ytterligare.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vill du vara en del av Skandias framtida IT-funktion och utvecklingsarbete? Vi är inne i en spännande förändringsresa där stora satsningar görs inom IT. Skandia vidareutvecklar sin IT-leverans för att bättre stötta verksamheten i dess förflyttning mot en ökad digitalisering.
Vi söker därför en erfaren COBOL utvecklare till försäkringsområdet. Du ska vara proaktiv och vilja effektivt utveckla och förvalta funktionella och pålitliga IT-lösningar.

Din roll

Som utvecklare ansvarar du för att utveckla och förvalta lösningar i enlighet med krav, strategier och arkitektur. Du arbetar enligt agila principer nära affärs¬verksamheten vilket ger dig förståelse för de bakom¬liggande behoven. Rollen innebär delaktighet i hela kedjan; från krav, design, utveckling och test till produktionssättning och förvaltning. Du lyfter möjligheter när du ser potential att förenkla och automatisera exempelvis kod eller processer.
Inom Skandia är all stordatorutveckling samlad till två avdelningar där det över tid finns stora möjligheter att prova olika arbetsuppgifter, applikationer och roller.

Några av våra medarbetare
Daniel Winther
Portföljförvaltare
"Den professionella miljön, duktiga medarbetare som ställer krav, pushar och samtidigt visar uppskattning för varandra"
Sofie Kulp-Tåg
Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens"
Johan Hagman
Telefonrådgivare
"Den optimala storleken på företaget, gör att känslan av att bidra fortfarande är stor samtidigt som du har möjlighet att specialisera dig inom olika områden."
Linda Karlsson
IT Utvecklare
"På Skandia är det högt i tak och alla idéer är välkomna. Vill du testa ny teknik eller arbetssätt uppmuntras du att testa och det uppskattas att du tänker framåt. "
Kvalifikationer

Din profil

Du som söker har goda kunskaper om utveckling i zOS, Cobol och databashantering (SQL/DB2). Det är meriterande om du även har erfarenhet av testdriven utveckling och agila arbetssätt.

Vi vill även att du har en akademisk utbildning, en KY-utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av bank eller försäkring.

Dina egenskaper
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är driven och tar ansvar för leveranser i enlighet med mål och strategier. Du är nyfiken och har en vilja att förbättra såväl lösningarna som teamet och dig själv. För att passa i rollen har du en positiv attityd och god samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta i team samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är duktig på logisk problem¬lösning, ser helheter, är kreativ och bidrar till en positiv atmosfär. Vidare drivs du av att arbeta med ständiga förbättringar och att överträffa förväntningar.

Varför Skandia?
Det är din kunskap, din förmåga och ditt engagemang som får Skandia att växa. För att vi ska kunna skapa lönsamhet och effektivitet, behöver vi som arbetar i Skandia inte bara vara anställda utan även ha balans i livet. Som anställd på Skandia får du mycket mer än lön för ditt arbete och engagemang, t ex ett stort antal förmåner som personallån i Skandiabanken, riktigt bra tjänstepension och friskvårdsbidrag. Skandia erbjuder stora utvecklingsmöjligheter och uppmuntrar sina medarbetare att våga pröva nya utmaningar, roller och att tänja gränser.

På Skandia arbetar vi med att kombinera affärsnytta, lönsamhet och samhällsnytta. Vi har bland annat finansierat en klinik för avancerad cancervård samt investerat i vindkraft. Dessutom gav vårt arbete med att minska ohälsa plats 20 på Fortune´s lista över bolag som förändrar världen, detta som enda svenska bolag.

Din ansökan
Låter detta intressant? Skicka då in din ansökan så snart som möjligt! Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Du är välkommen att kontakta Robert Blomquist, robert.blomquist@skandia.se om du har frågor om tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)