Inaktiv platsannons

Group Treasury & Cash Manager till Coromatic i Stockholm

Om tjänsten

                     

 

Coromatic är den ledande leverantören av lösningar för Critical Facilities, som exempelvis datacenter. Coromatic säkerställer att kundernas verksamhet fungerar utan avbrott genom att på ett energieffektivt sätt, säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation. Företaget kan ta ett helhetsansvar från strategi och design till integration, underhåll och drift av Critical Facilities. Kunder är datacenters, sjukhus, industrier, offentliga verksamheter och huvudkontor. 

Coromatic har drygt ca 500 anställda i Norden och resten av världen och har i dagsläget levererat lösningar och tjänster till företag i mer än 50 länder runtom i världen. Coromatic ägs av EQT tillsammans med medarbetarna. Läs mer på

 

Om tjänsten

Nu söker vi en dig med erfarenhet av Treasury eller Cash Management till positionen som ansvarig för  Coromatic Group Treasury. Positionen är ny och du kommer att rapportera till CFO. Du kommer att sköta den dagliga treasury-verksamheten ”från ax till limpa” för Sverige parallellt med ett ansvar för nordiska Group Treasury.

Till en början kommer fokus vara att utveckla rutiner och processer för likviditetsprognoser och cash management för att optimera koncernens cash flow tillsammans med ekonomiansvariga i de nordiska länderna.   

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer också innefatta:

  • Utveckla och underhålla koncernens bankrelationer på en operativ nivå
  • Hantering av värdepapper och finansiella produkter
  • Riskhantering
  • Prognostisera upplåningsbehov samt tillgängliga medel för kapitalinvesteringar
  • Säkerställa att treasury-arbetet uppfyller bolagets finanspolicy
  • Upprätta finansiella rapporter till ledningen
  • Rådgivare till CFO inom cash management  
  • Delaktighet i M & A frågor och aktiviteter

 

Din bakgrund

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi och minst fem års arbetslivserfarenhet varav minst tre år inom en CM-roll på bank eller treasury. Du har erfarenhet av cash management, riskhantering och kunskaper om finansiella instrument inom valuta- och räntemarknaden. Har du erfarenhet av corporate finance och M & A är det meriterande, men för rätt person med god analytisk förmåga kan rollen innebära en möjlighet att bredda sig inom ett nytt område. Vidare bör du behärska engelska väl i tal och skrift och du är en van användare på hög nivå av Excel och Power point.

Som person är du både affärsorienterad och administrativt lagd. Du trivs i en roll med många kontaktytor och är serviceminded och pedagogisk. 

Vi erbjuder en bred och spännande roll som ansvarig för ett internationellt bolags Group Treasury. Här finns möjlighet för en person med mycket driv att ta nästa steg i karriären i ett bolag som är i inledningen av en förnyelsefas.  Inom kort flyttar Coromatic till nya trevliga lokaler i Bromma.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb