Inaktiv platsannons

Systemadministratör inom Windowsbaserade operativsystem i Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Vill du vara en del av ett varierande arbete som omfattar allt från drift och underhåll, till omfattande uppdrag som att vara med och designa och bygga nästa generations utvecklingsmiljöer för en global marknad?

Ansök redan idag!

Du kommer att tillhöra Group ICT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings- och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät och klienter mm. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Din framtida utmaning

Du kommer att ingå i ett team av Windowstekniker där dina arbetsuppgifter innebär daglig drift av Windowsbaserade operativsystem, virtualiseringsplattformar samt utveckling av dessa.

Daglig drift och utveckling innebär patchning, uppdateringar, Incidenthantering, beställningar, felsökning, versionsuppdateringar och teknikutvärderingar mm.

Du kommer systematiskt arbeta med att ta fram lösningsförslag, koncept och idéer för fortsatt utveckling inom de olika områden som förkommer i ditt arbete. Mindre projektarbeten är förekommande.

Arbetet är kopplat till Saabs utvecklingsmiljöer, vilket innebär att arbetsuppgifterna primärt utförs i Saabs lokaler i Karlskoga.

Den du är idag

Drivs du av att:

  • Automatisera, konfigurera och uppgradera Windows inklusive AD/GPO
  • Integrera olika Windowsapplikationer och system
  • Hantera 2:a och 3:e linjens drift och Windows-support i IT-miljöer inkl. avancerad felsökning
  • Jobba i team och tillsammans med andra duktiga tekniker i en omväxlande miljö

…då har du egenskaperna vi letar efter.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

  • Minst fem års erfarenhet av Windowsbaserade operativsystem och tillhörande stödsystem
  • Grundläggande kunskaper inom AD, Windows och SCCM
  • Virtualisering (desktop och server)
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Stort tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling

Som person innehar du en social förmåga och du är kommunikativ i din interaktion med andra människor. Du har en god förmåga att bemöta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Arbetet ställer krav på att du har ett serviceinriktat förhållningssätt och att du är uthållig. Du är analytisk och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag. Vi tror även att du är skicklig på att hantera parallella arbetsuppgifter, samt har en god prioriteringsförmåga.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.

Publicerad den

29-04-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis