Inaktiv platsannons

Göteborg: Bli en av djurens hjältar! Chaufförer till djurambulansen sökes!

Svenska... Svenska Djurambulansen är en förening som brinner för att hjälpa djur och djurägare i nöd. Våra djurambulanser är i jour dygnet runt, året om. Föreningen drivs med hjälp av alla våra fantastiska chaufförsvolontärer, som...

Om tjänsten

Svenska Djurambulansen

Svenska Djurambulansen är en förening som brinner för att hjälpa djur och djurägare i nöd. Våra djurambulanser är i jour dygnet runt, året om. Föreningen drivs med hjälp av alla våra fantastiska chaufförsvolontärer, som turas om i pass där varje chaufförsvolontär har 2 dygn per månad. När man har jouren har man en larmtelefon och djurambulansen med sig hemma hos sig själv om/när man inte är ute på larm, så det är därför viktigt att du har tillgång till parkering nära ditt hem. Svenska Djurambulansen kör i hela Västra Götalands län, och utgår med två djurambulanser från Göteborgsregionen. Vi ser därför endast sökande från Göteborg med omnejd på 3 mil.

För att vara chaufför i Svenska Djurambulansen krävs:
• Mycket god social kompetens
• God erfarenhet av alla slags djur
• B-körkort och god lokalkännedom
​• Mycket bra körförmåga (stor bil)
• God fysik (tunga lyft)
• Stresstålig och klarar av att ta beslut i pressade situationer.

Utbildning inom djurvård är meriterande, dock ges de utbildningar som krävs (ex. Akutdjursjukvård och vilthantering) för att bli chaufförsvolontär.

Nyfiken på oss?
Kolla in vår facebook: och

Du kan även läsa mer på vår hemsida:

Välkommen med din ansökan!

Rekrytering av chaufförsvolontärer sker löpande, när du skickat in din ansökan får du mer information.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget som chaufför är i Göteborg. Du har minst 2 dygn i månaden i jour (två st 24 h pass eller ett 48 h pass). Jourpassen börjar och slutar kl 19. Det är viktigt att du har tillgång till parkering, då du utgår hemifrån under ditt jourpass.
Specifika önskemål eller information: 
Vi tror att du som person är lojal, empatisk och har en fingertoppskänsla för människor och djur i kris. Vi tror att du brinner för att kunna hjälpa till och en stark vilja att göra det på ett professionellt sätt. Du kommer ingå i ett större team av volontärer som ses tillsammans en gång i månaden på volontärsmöte då rutiner, nyheter och annat smått och gott tas upp.
Minimiåtagande: 
Som chaufför i Svenska Djurambulansen ser vi att du är beredd på att lägga minst två dygn i månaden i jour. Du kommer ha ett fast pass som återkommer var fjärde vecka. Utöver jouren ses alla chaufförer en gång i månaden, kvällstid i ungefär 2h. Vi har även pizzakvällar, utbildningar och annat roligt eftersom vi är ett gott gäng som gillar att umgås och att lära oss mer om hur vi kan hjälpa djur i nöd.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Volontärarbete