Inaktiv platsannons

Processtekniker Assembly i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och skapa motormonteringens framtid?

Vi på Scanias motormontering i Södertälje ska under de kommande åren bygga om stora delar av vår fabrik och installera en helt ny monteringslina för att förbereda för framtidens produkter. Vill du ha en utmanande, dynamisk och central roll i det här viktiga projektet?

Vi behöver nu utöka vårt projektteam och söker erfarna processtekniker.

Som processtekniker kommer du att ingå i en av två grupper som har ansvaret för uppbyggnaden av en helt ny monteringslina. Du kommer främst att arbeta med anskaffning av den monteringsutrustning som krävs och uppdragen omfattar hela kedjan från idé och kravställning via upphandling till installation och driftsättning. 

Du kommer att ingå i ett delprojekt där din närmsta chef kommer att vara projektledare. Detta innebär ett nära samarbete med både din chef och dina kollegor. Hela projektteamet består idag av ett 20-tal kollegor och din närmsta grupp kommer bestå av 7-8 engagerade personer. 

Vi arbetar mot gemensamma mål och tillsammans ska vi bygga världens bästa motormontering. 

 I arbetsuppgifterna ingår att

  • Anskaffa produktionsutrustning för bemannade monterings- och logistikpositioner. Exempel kan vara specialdesignade lyftverktyg, åtdragningsutrustningar och fixturer.
  • Utifrån uppdragsdirektiv ansvara för tidplan, budget och kvalitet för dina uppdrag.
  • Delta i utformning av arbets- och logistikpositioner tillsammans med övriga projektmedlemmar.
  • Medverka i projektets riskhanteringsarbete.

Har du den här bakgrunden?

  • Du är process-/produktionstekniker med några års erfarenhet eller har en teknisk utbildning och är i början av din karriär
  • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska då båda språken krävs i det dagliga arbetet
  • Du behärskar gärna Catia och AutoCad
  • Det är meriterande om du tidigare har genomfört anskaffning av produktionsutrustning

Är det här du?
Du uppskattar projekt som arbetsform och att arbeta tillsammans med andra i en projektgrupp, samtidigt som du har god förmåga att planera och arbeta självständigt. Du känner dig trygg i att arbeta med leverantörer av olika nationalitet och har förmåga att ställa krav och följa upp för att säkerställa rätt nivå på inleveranser. Du är intresserad av produktion och produktionsteknik och är duktig på att analysera, förstå och hitta lösningar på de framtida användarnas behov och önskemål. Eftersom du kommer att arbeta med en process som inte finns än har du också god förmåga att visualisera och förstå hur dina lösningar kommer att fungera i praktiken.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Södertälje. Du arbetar kontorstider, måndag-fredag med möjlighet till flex. Du har din arbetsplats på ett projektkontor tillsammans med övriga projektmedlemmar, i nuläget ett 20-tal personer.

Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar ”The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden. Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje.

Ytterligare information och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Olov Granlund (Gruppchef och projektledare slutmontering) tfn 08-553 510 73 

Urval och Intervjuer kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Publicerad den

18-06-2019

Extra information

Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis