Inaktiv platsannons

SEO/SEM specialist till huvudkontoret i Stockholm

Om tjänsten

Jobba hos Systembolaget

SEO/SEM specialist till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en SEO/SEM specialist.

Systembolaget stärker just nu upp det digitala teamet med två Digital Content Designers - med mål att nå samma höga service i de digitala kanalerna som vi redan har i våra butiker. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret beläget på Kungsträdgårdsgatan i centrala Stockholm.

Om oss 
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Systembolaget tar nu nästa steg i utvecklingen av deras omnikanalerbjudande, digitala närvaro och onlineverksamhet. Målsättningen är att vara bäst på service oavsett var kunden väljer att möta dem. Du som kliver ombord får möjlighet att vara med och påverka deras förändringsresa utifrån ditt expertområde och därmed bidra i ett viktigt arbete inom Systembolaget. 

Rollen 
I rollen som SEO/SEM specialist är din huvudsakliga uppgift att analysera, granska och föreslå förbättringar till webbplatser för att de på bästa sätt ska vara optimerade mot sökmotorer. Du kommer att arbeta nära det digitala teamet och löpande tillhandahålla rapporter till flertalet intressenter internt. Du kommer att ha många kontaktytor internt för att på bästa sätt kunna möta verksamhetens behov och leverera rapporter till olika intressenter inom organisationen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att löpande arbeta med de ämnen som är intressanta och relevanta för Systembolaget och analysera kundernas sökbeteenden samt medverka till att optimera webbplatser utefter Googles riktlinjer och relevanta sökfraser. Du kommer även att bistå med SEO-kompetens i projekt och vid utveckling av nya funktioner. En stor del av din tid kommer att läggas på att kontinuerligt analysera trafik och effekter, samt anpassa och finjustera optimeringsinsatser samt att bevaka tjänster kopplade till Systembolagets synlighet på nätet och komma med insikter och rekommendationer för mer relevant synlighet.
Du kommer även att agera bollplank och ge stöd i det redaktionella arbetet avseende arbetsprocess och ranking baserat på sökord och sökvolymer. I rollen ingår att proaktivt utbilda och informera om förändringar i sökbeteende och andra insikter, samt att kontinuerligt rapportera resultat och effekter till beställare och andra intressenter i verksamheten. Du kommer också att medverka i löpande bevakning av utvecklingen inom digital kommunikation och digitala kanaler samt sprida kunskapen internt inom detta område.

Om dig
Vi söker dig som:
Har jobbat i minst 3 år inom SEO/SEM
Är Googlecertifierad inom AdWords och Analytics
Är en relationsbyggare som tycker om att ha kontakt med olika beställare
Är driven, nyfiken, mål- och resultatorienterad och har alltid kundnyttan i fokus
Är en utpräglad lagspelare med ett stort eget driv och initiativförmåga
Känner stort ansvar för dina projekt och är lätt att samarbeta med
Är prestigelös och generös med din kunskap och delar gärna med dig av den till andra
Är van vid att arbeta i både längre projekt och med snabba uppgifter - där du snabbt kan behöva prioritera om ditt arbete vid behov
Är förändringsorienterad och trivs med växlande arbetsuppgifter
Är strukturerad och analytisk
Har lätt att sätta dig in i nya system
Har god erfarenhet av relevanta verktyg relaterade till SEO, ex Analytics och Google Search Console
Har antagligen jobbat i system som Google My business, PinMeTo och Episerver.
Sympatiserar starkt med Systembolagets uppdrag

Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Deltidsjobb