Inaktiv platsannons

Applikationsutvecklare till Human Machine Interaction Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till vår sektion Human Machine Interaction Functions söker vi nu dig som kan mjukvaruutveckling och vill vara med och implementera framtida användargränssnitt i nästa generations Gripensystem. Vår sektion arbetar med att realisera den grafik som visas på displayerna för Saab:s luftburna system, som exempelvis Gripen. Vi har ansvar för att tillhandahålla resurser och expertis inom teknikområdet HMI för alla luftburna system inom Aeronautics verksamhet avseende mjukvaruutveckling av HMI-funktioner och HMI-prototyparbete.

Vi söker dig som har vilja och ambition att utvecklas inom Saab Aeronautics och vill bli en del av vår framtidssatsning. Du kommer få jobba med spännande arbetsuppgifter i en grupp där vi tror på samarbete och utveckling. Vår förhoppning är att du vill vara med och bidra i vår utveckling av ett HMI-system i världsklass.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics.

Din framtida utmaning

Som applikationsutvecklare hos oss på Human Machine Interaction kommer du tillsammans med ditt team att arbeta i en agil miljö med implementering av mjukvaruapplikationer för Gripens framtida användargränssnitt för att stödja samverkan mellan människa och presentationssystem i cockpit. Arbetet genomförs i team tillsammans med system- och funktionsutvecklare. Du kommer i din roll att få stort eget ansvar och vi kommer att satsa på din utveckling så du kan nå både dina och gruppens gemensamma mål. På sikt kommer det också finnas goda möjlighet att ta tekniska ledarroller beroende på ditt intresse.

Rollen som utvecklare hos oss är mångsidig och erbjuder stor möjlighet att bredda och fördjupa sig i teknikområdet, samt att få ett brett kontaktnät i Saabs verksamhet.

Den du är idag

Ett stort intresse och kunskap för att lösa komplexa problem i teknisk miljö kommer hjälpa dig att lyckas i tjänsten. Som person delar du gärna med dig av din kunskap till dina kollegor då vi tror på samarbete. Vi ser att du är en kommunikativ lagspelare och har ett strukturerat arbetssätt. Gillar du att se till både helhet och detaljer kommer du trivas hos oss.

Du har troligtvis en examen som högskole- eller civilingenjör inom exempelvis data eller mediateknik, eller har motsvarande utbildningsbakgrund. Du har ett stort intresse för mjukvaruutveckling och känner dig bekväm med programmering i till exempel C och/eller C++. Du får gärna ha erfarenhet inom mjukvaruarkitektur, kodtest och UX Design. Även erfarenhet av .NET är meriterande.

Du har goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christian Johansson, 013-35 55 09, .

Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående. Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)