Inaktiv platsannons

SYSTEMSÄKERHETSINGENJÖR SIMULATORSYSTEMVi söker dig som i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt.

Till vår avdelning för Fordonssimulatorer söker vi nu en Systemsäkerhetsingenjör med tekniskt intresse. Hos oss får du chansen att påverka hur framtidens träningssystem kommer att se ut. På avdelningen finns i dagsläget en funktion som arbetar med systemsäkerhet bestående av en anställd och konsulter. På hela avdelningen arbetar 25 personer.

 

Din framtida utmaning

Du kommer att ingå i ett team som arbetar med systemsäkerhetsaspekterna med vårt träningssystem. Som systemsäkerhetsingenjör kommer du främst att ingå i olika typer av kund - och utvecklingsprojekt inom hela Saab Training & Simulations produktflora. Tillsammans med erfarna utvecklare kommer Du att arbeta med att proaktivt säkerställa långsiktigt hållbara lösningar ur miljö och personperspektiven för modul, applikation och system. Arbetet utförs enligt gällande standarder inom systemsäkerhet, såsom H SystSäk och MIL-STD-882. Du kommer också att arbeta med att vidareutveckla och förnya vår arbetsmetodik samt att upprätthålla Saab Training & Simulations process inom systemsäkerhet.

Det finns stort utrymme för egna initiativ och kreativitet. Utöver arbete med systemsäkerhet kring träningssystemet räknar vi med att du också vill bidra med förbättringar av vårt arbetssätt på Saab Training & Simulation.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Den du är idag

Vi söker dig som
  • Främst har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område.
  • Har tre-fem års erfarenhet av kvalificerat ingenjörsarbete. Vi har även intresse av dig som är nyexaminerad om profilen är rätt.
  • Har ett starkt teknikintresse.
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken.

 

 

Det är meriterande om du:

  • Tidigare arbetat inom industri i liknande roll.
  • Erfarenhet av H SystSäk eller MIL-STD-882.
  • Har militär bakgrund.
  • Har ett andra eller tredjespråk, t.ex. spanska eller tyska.
  • Har B-körkort.

 

Vi tror på att du som person med din kompetens och personlighet kan stärka vårt team och vår organisation. Du är ansvarstagande och självgående, eftersom Saabs medarbetare arbetar mycket efter frihet under eget ansvar. Du tycker om att arbeta i nära samarbete med dina kollegor och är flexibel och prestigelös, samtidigt som du arbetar strukturerat för att nå hög produktkvalitet.

Intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte att skicka in ansökan redan idag.

 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)