Inaktiv platsannons

Volontärarbeta med undervisning på Bali i bor

På Bali stödjer vi, genom volontärarbete, lokala barn mellan 7 och 11år med engelskaundervisning, som de annars inte ha tillgång till. Älskar du att hitta på aktiviter, lära och gillar kreativa lösningar, då är detta volontärprojekt något för dig. Ta chansen och volontärarbeta med undervisning samtidigt som du upptäcker vackra Bali.

Om tjänsten

Som volontär på detta projekt kommer dina kunskaper och erfarenheter till stor användning. Att förmedla kunskap om grundläggande engelska både i skriven och talad form, lära barnen genom spel, berättelser & bilder. Vi strävar efter att göra eleverna redo innan de börjar grundskolan.

Dina uppgifter som volontär kan vara:

  • Att säkerställa att eleverna lär sig engelska för det dagliga livet
  • Att ge stöd till utbildning för de lokala barnen
  • Göra eleverna vana med att arbeta med volontärer från olika länder
  • Att ha kreativa spel och sånger på engelska
  • Att uppmuntra barnen att lärande är kul
  • För att komma med kreativa metoder för undervisning
  • Effektivisera lektionsplaner med lokala lärare

Ingen dag är den andra lik. Du skall vara intresserad av att arbeta med barn och ungdomar, vara öppen för nya kulturer, tycka om att arbeta i ett team och vara kreativ. Då är detta projektet något för dig.  Man arbetar ungefär 09:00 – 17:00 på dagarna. På förmiddagarna mellan 09:00-11:00 planerar man lektionerna och på eftermiddagarna mellan 14:00-17:00 undervisar man på skolan. Under dina arbetspass är olika aktiviteter, lektioner och raster inkluderat.

Projektets syfte

Vårt undervisningsprogram i Bali är ett projekt som stödjer lokala barn mellan 7 och 11 år gratis. De lokala barnen har inga möjligheter att studera engelska. Det finns många barn som inte kan läsa och skriva engelska i Indonesien. Med ert stöd strävar vi efter att ge dem självförtroende att kommunicera med människor från andra länder och för att få en bättre karriär i framtiden.

Samarbetspartner

Projekten drivs i samarbete med en lokal samarbetspartner som har lång erfarenhet av att ta emot volontärer. Tack vare Volontärresors samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 - 708 42 03 eller via hemsidan:  Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Introduktion

Du börjar din resa med en spännande introduktionsvecka i staden Ubud som innehåller äventyr och kulturella utflykter för att lära dig mer om den balinesiska kulturen. Som ett första steg på introduktionsveckan kommer du ha grundläggande språkkurs och en introduktion till kulturen. Veckan innehåller också besök till olika tempel, en rundtur i Ubud och den kända ”monkey street”. Du kommer dessutom då uppleva mycket annat så som en traditionell balinesisk dansuppvisning, vandring på risfälten och du kan också lära dig laga mat på balinesisk vis. Slutligen kommer ni att ta en andlig tur till det berömda templet ”Pura Tirta Empul” för att doppa dig i det heliga vattnet och be för lycka. När introduktionsveckan är slut så är det dags att börja volontärarbeta på skolan i Ubud med undervisning.

Boende och mat

Som volontär bor du tillsammans med andra volontärer från hela världen på ett volontärcenter i Bali.  Du serveras tre mål lokal mat varje dag, frukost, lunch och middag. På helgerna serveras du två mål om dagen. På detta projekt har du möjligheten att boka privat boende (140euro/vecka) alt. enkelrum (105euro/vecka) ifall det önskas.

Fritid under ditt volontärarbete

Under din fritid (lörd & sönd) är det fritt fram att upptäcka Bali med dina nya volontärvänner eller på egen hand. Här finns massvis med olika aktiviteter, något för alla.

Upplev mer som volontär!

Indonesien är ett fantastiskt land som har mycket att erbjuda. Bali är ett av de mer kändare orterna och här har man möjligheten att göra olika typer av aktiviteter. Kanske har du funderat på att lära dig surfa, eller kanske ta dykarcertifikat, varför inte göra det på Bali och få ett extra minne från din volontärresa.

I Sydostasien ligger det fascinerande öriket Indonesien som består av 17 000 öar varav 6 000 är bebodda. Landskapet är storslaget med vackra vulkanlandskap, vidsträckta sandstränder och tropiska djungler. Bali är en ö och en av Indonesiens 34 provinser, som också innefattar några små grannöar till den stora ön Bali. Till skillnad från Indonesien i stort, där majoriteten är muslimer, så är ca 85 % av Balis invånare hinduer. Språket som talas är främst balinesiska och indonesiska och kulturen har influenser från indisk och kinesisk kultur. Förutom sin fantastiska kultur så är Bali mest känt för sina vidsträckta sandstränder och storslagna natur.

Ansökningsblankett och utdrag ur belastningsregistret

När du har gjort din bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och skickar tillbaka till oss. Dessutom behöver vi ett utdrag ur belastningsregistret av dig. Detta kostar 192 kronor att få hemskickat och du ska välja blanketten för utlandsändamål. Projektet vill även att du ska ha med dig en kopia när du anländer.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

 

Svenska resenärer som reser med vår lokala organisation, måste oberoende av tid man spenderar i Indonesien, söka ett särskilt visum för 60 dagar som heter Social visa. 

Visum till Indonesien kostar 750kr inklusive visumavgift, porto, ansökningshandlingar och information om de dokument du behöver.

OBS! Du behöver boka flygbiljett tur och retur för att kunna komma in i Indonesien gäller alla som reser till Indonesien oavsett längd på resan.

Du skickar din ifyllda ansökan till Volontärresor och vi sköter sedan kontakterna med landets ambassad. Resenären ansvarar själv för att visumansökningarna och passet är Volontärresor tillhanda i god tid, dvs senast 5 veckor före avresa. Om du väljer att ordna visum själv så finns information om hur du går till väga på respektive ambassads hemsida.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. OBS! Boka din biljett så att du anländer till Bali dagen innan projektet startar, dvs en söndag mellan 06:00-18:00. Din sista arbetsdag är på fredagen efter det antal hela veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Indonesien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
bor
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Bor | Volontärarbete