Inaktiv platsannons

DHL Freight söker: Avdelningschef Västberga Gateway & Support i Stockholm

DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker vi dig som vill vara med och måla världen gul. Bli en i vårt team! Alla våra medarbetare är utbildade och certifierade internationella specialister.

Om tjänsten

Vilka är vi?

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 510 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning.DHL i Sverige har ca: 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

På terminalen i Västberga arbetar ca 110 egna medarbetare, varav 30 inom ledning, avisering, trafikstyrning och administration samt 80 terminalarbetare. Dagligen hanterar vi ca 19 000 sändningar på terminalen med distributionsområde för södra Stockholm vilket hanteras av ca 130 chaufförer.

Till terminalen i Västberga söker vi nu en avdelningschef till vår Gateway & Support avdelning. Avdelningen sysselsätter idag ett 15-tal medarbetare som ansvarar för att leverera en kvalité i världsklass genom att sortera och lasta sändningar från våra privat- och företagskunder. Gruppen ansvarar även för sortering, lastning, ommärkning, kundkontakt, daglig dialog med chaufförer, kontakt med säljare och övriga funktioner inom DHL.

Vad erbjuder vi dig?

På DHL har vi massor att vara stolta över. Men det vi är mest stolta över är våra medarbetare. Och som medarbetare på DHL har du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor.  Ta chansen att vara en del av vårt skickliga globala team.  Som en del av världens ledande logistikföretag har du möjlighet att vidga dina vyer och uppnå resultat tillsammans med de bästa i branschen. Allt vi kräver från dig är ditt engagemang, att du tror på dig själv och att du har vad som krävs för att utföra jobbet.

Tjänsten är tillsvidare med 100 % tjänstgöringsgrad och med sex månaders provanställning. Placeringsort är Västberga. Du kommer att rapportera till Senior Supervisor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • planera, leda och följa upp den operativa verksamheten med tillhörande personalansvar
  • leda, entusiasmera och utveckla dina medarbetare
  • säkerställa att arbetet utförs enligt definierade processer och uppföljning av ev. avvikelser
  • måluppföljning, serviceutfall samt löpande rapportering
  • ansvara för att driva, leda och samordna lokala projekt/aktiviteter
  • aktivt delta i den utökade ledningsgruppen för terminal Västberga

Arbetet bedrivs i ett högt tempo där olika deadlines hela tiden ska hållas.

Vem är du?

Vi söker dig som är en tydlig och närvarande ledare som även praktiserar ett aktivt ledarskap.Du är mål- och resultatinriktad med ett stort intresse för att utveckla såväl vår service och kundbemötande som ditt eget ledarskap. Du är motiverad och engagerad samt förmedlar en positiv energi omkring dig. Du är även förändringsbenägen, kostnadsmedveten och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vidare ser vi att du är stresstålig och van att arbeta under tidspress.

Du har minst en 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande och goda kunskaper i det svenska och engelska språket såväl i tal som i skrift. Vi ser även att du helst har erfarenhet från en tidigare ledande befattning inom transport- och logistikbranschen.God PC-vana är ett krav för rollen men det är även meriterande om du har kunskaper i vårt interna AxsFreight-system.

För att lyckas i rollen som avdelningschefkrävs även ett nära och förtroendefullt samarbete med övriga funktioner inom DHL Freight och även med de lokala transportörerna.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej