Inaktiv platsannons

Systemutvecklare till Kommunikation och Datalänkar för Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till våra sektioner för Kommunikation och Datalänkar söker vi nu dig som vill arbeta med både mjukvaruutveckling och systemering i internationella samarbeten. Vår sektion har ansvaret för att utveckla och integrera radiokommunikations- och datalänksystem till bland annat Gripen. Det innebär ansvar för såväl tal- som datakommunikation med andra flygplan och ledningssystem. Vi löser detta genom en kombination av apparatupphandling/integration och framtagning av egen mjukvara. Inom Saab samarbetar vi med avdelningar för flygplanskonstruktion, stödsystem, flygprov, träningssimulatorer med mera. Externt har vi täta kontakter med underleverantörer, kunder samt brukare inom flygvapnen i ett växande antal länder. På sektionerna är vi ca 30 medarbetare och vi är en del av området Taktiska System med ca 200 medarbetare.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics.

Din framtida utmaning

Välkommen att arbeta inom ett spännande teknikområde där Saab tillhör de främsta i världen! I din roll som systemutvecklare hos oss kommer du att vara del av mindre multifunktionella team där du medverkar i hela kedjan av utvecklingen och integrationen av våra system. Ditt fokus kommer att vara på mjukvaruutveckling men du kommer att vara delaktig i allt systemarbete från tidiga definitionsfaser, kravställning, systemdesign och mjukvaruimplementation, till verifiering i flygsimulatorer och stöd vid flygprov. Du kommer att vara del av en positiv grupp med blandad ålder och stor kompetensbredd som arbetar i en utvecklande och kreativ arbetsmiljö.

Denna roll är mångsidig och erbjuder dig en stor möjlighet att både bredda och fördjupa dig i teknikområdet. Vi prioriterar ett bra arbetsklimat med en god teamkänsla och erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss. På Saab har du stora möjligheter till personlig utveckling och vi ser det som självklart att ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Den du är idag

Som person har du lätt för att samarbeta med andra och även ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du har också en god förmåga att strukturera ditt arbete och trivs med att arbeta med komplexa frågor.

Du har flera års erfarenhet av systemutvecklingsarbete och mjukvaruutveckling. Om du dessutom har erfarenhet av radiokommunikation och militära ledningssystem och standarder är det intressant för oss, dock inget krav.

Du behöver ha en utbildningsbakgrund som högskole- eller civilingenjör och ha goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christian Johansson, 013-35 55 09, .

Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående. Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

02-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)