Inaktiv platsannons

Brottsofferjouren Trollhättan-Lilla Edet söker volontärer - Hjälp oss hjälpa brottsutsatta!

Brottsofferjouren, Trollhättan-Lilla... Vår verksamhet bygger på att människor ger av sin tid och sitt engagemang. Därför behöver vi din hjälp. Som stödperson eller vittnesstöd inom Brottsofferjouren gör du en insats för andra och får...

Om tjänsten

Brottsofferjouren, Trollhättan-Lilla Edet

Vår verksamhet bygger på att människor ger av sin tid och sitt engagemang. Därför behöver vi din hjälp. Som stödperson eller vittnesstöd inom Brottsofferjouren gör du en insats för andra och får samtidigt erfarenhet och kunskap. Du behöver inte ha kvalifikationer eller tidigare erfarenhet av denna typ av arbete. Men du behöver ha viljan att hjälpa till, tid för uppdraget, har förmågan att kunna lyssna och ha fyllt 18 år.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget är flexibelt. Du ringer upp den brottsutsatte hemifrån. Du kan också boka träff med en brottsutsatt i vår lokal om det finns behov.
Specifika önskemål eller information: 
När man har gått vår obligatoriska grundutbildning på 30 timmar är man utbildad till både stödperson och vittnesstöd (som vittnesstöd arbetar man pass i Vänersborgs Tingsrätt där man ger information och stödjer vittnen, målsägande och anhöriga inför rättegång). Just nu har vi stort behov av stödpersoner så det kan bli aktuellt att arbeta som vittnesstöd i framtiden men först måste man arbeta som stödperson ett tag.
Minimiåtagande: 
Minst 3 ärenden per månad, 6-8 timmar.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Trollhättan
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Trollhättan | Volontärarbete