Inaktiv platsannons

Utvecklare av testmiljöer för Gripens mjukvara i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Just nu befinner sig Saab i en expansiv fas och söker medarbetare som kan vara med och utveckla framtiden tillsammans med oss. På utvecklingsavdelningen inom affärsområdet Aeronautics arbetar man med hela systemutvecklingskedjan, från hårdvara till mjukvara och från taktiska och tekniska stödsystem till flygande system. Man arbetar och löser uppgifter tillsammans i agila team med många kontaktytor internt på Saab. Till vår sektion Avionic platform & Services, Software Verification söker vi nu dig som kan Linux, realtidssystem och felsökning, och vill arbeta med att ta fram ramverk och miljöer för att möjliggöra testningen av den komplexa mjukvaran i Saabs flygande farkoster. Vår sektion är ett kompetenscentrum för att utveckla en effektiv verifieringskedja i form av metoder, verktyg och processer, så att den funktionella mjukvaran som utvecklas i projekten i slutändan uppfyller myndigheternas krav och får exekvera i flygplan. Vår huvudsakliga produkt är Gripen. Detta innebär komplexa, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics. 

Din framtida utmaning

Du kommer att bli del av ett team bestående av sju drivna personer med hög kompetens och högt i tak. Tillsammans kommer ni att ta fram testramverk för de som utvecklar Gripens mjukvara. Du arbetar med verifieringsverktyg, arbetar med effektivisering av arbetssätt samt tar fram testbäddar för mjukvaran i Gripen E. I ditt arbete kommer du att jobba med krav från såväl myndigheter som system och se till att den säkerhetskritiska mjukvaran lever upp till det som krävs för flygande farkoster. Frågor och utmaningar du kommer att mötas av i ditt arbete rör bland annat:

  • realtidsegenskaper,
  • effektiva testverktyg och testmiljöer,
  • mätning av utnyttjande av hårdvaruresurser,
  • verktygskedjor för kompilatorer, länkare och objektkodstransformering.

Beroende på ditt intresse kommer du i din tjänst att ges möjlighet till vidare kompetensutveckling genom utbildningar samt arbete utomlands.

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om att arbeta med andra, sätta dig in i andras frågeställningar och lösa problem med en positiv och nyfiken approach. Du har en god förmåga att kommunicera och kan strukturera och driva ditt eget arbete.

Du har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område och några års erfarenhet av att jobba med hårdvarunära mjukvara i Linux-miljö. Antingen har du jobbat med utveckling eller med testning av mjukvara och komplexa system. Det är önskvärt att har jobbat med några av följande:

  • C/C++
  • Python
  • Realtidssystem
  • Hårdvarunära mjukvara
  • Linux/Unix

Du behöver ha goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christian Johansson, 013-355509, christian.johansson@se.experis.com. 

Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

05-05-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis