Inaktiv platsannons

Vägtrafikledare i Stockholm

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Vägtrafikledare med placering i Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 19 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter

Som vägtrafikledare arbetar du via tekniska system och telefon med att informera trafikanter, media, polis, räddningstjänst och andra samverkande parter om läget på vägarna inom aktuellt ansvarsområde. Det omfattar bland annat information om olyckor, hinder, vägarbeten och väglagsinformation.

Du informerar media dagligen, framförallt trafikredaktioner, men kan även hantera kortare intervjuer i telefon kring frågor rörande inträffad händelse, trafikpåverkan och konsekvenser.

För att bibehålla största möjliga framkomlighet och säkerhet i vägtransportsystemet styr och leder du trafiken med hjälp av olika tekniska system. Du övervakar trafiksituationen inom utpekat ansvarsområde. Detta inkluderar såväl kommunala som statliga vägar och anläggningar, till exempel Essingeleden och Södra Länken. Som vägtrafikledare arbetar du aktivt med störningshantering vid olyckor och hinder i vägtrafiken. Detta genom nära samarbete med till exempel samverkande aktörer.

Via radiokommunikation styr och leder du Vägassistans samt samverkar med andra liknande enheter för att minimera påverkan på trafik och omgivning vid så väl planerade som oplanerade störningar.

Du stödjer interna operativa ledningsfunktioner vid icke normala händelser, främst genom informationshantering och insamlande av beslutsunderlag.

Arbetet innebär skiftgång dygnet runt årets alla dagar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har gymnasiekompetens med inriktning teknik, mediakommunikation, information eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig.
- har några års arbetslivserfarenhet inom transport eller annan verksamhet med anknytning till rollen som vi bedömer likvärdig.
- har erfarenhet av att arbeta med många olika system och tekniska lösningar, vana av tekniska stödsystem.
- har erfarenhet från skiftgående operativa funktioner från andra transportslag eller verksamheter med anknytning till yrkesrollen.
- har god datorvana och teknisk kompetens
- har goda kunskaper i svenska både skriftligt och muntligt och goda kunskaper i engelska muntligt.
- har körkort för personbil

Det är meriterande om du:
- har god geografisk kunskap om Stockholm och Mälardalsregionen och Östergötland.
- har god insyn i och förståelse för ansvarsområdets speciella situation avseende balansen mellan storstad och landsort.
- har erfarenhet av underhållsarbete inom vägtransportsystemet

Du kan hantera stressade situationer samt prioritera och fatta beslut. Som vägtrafikledare har du kontakt med en mängd olika roller och funktioner det är därför viktigt att du har en god social förmåga, är serviceinriktad och kommunikativ såväl skriftligt som muntligt.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Övrig information

Intervjuer genomförs på Trafikverkets kontor i Kristineberg den 4:e samt 7:e september 2018.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-19

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej