Inaktiv platsannons

Rädda Barnen söker evenemangsguider i Stockholm

Rädda Barnen, Solna... Alla barn och unga har rätt till en intressant, meningsfull och utvecklande fritid oavsett bakgrund och ekonomiska förutsättningar. Det finns tyvärr en stor målgrupp som idag saknar en idrottsförening att känna...

Om tjänsten

Rädda Barnen, Solna-Sundbyberg

Alla barn och unga har rätt till en intressant, meningsfull och utvecklande fritid oavsett bakgrund och ekonomiska förutsättningar. Det finns tyvärr en stor målgrupp som idag saknar en idrottsförening att känna sig en del av och som behöver stöd att hitta ett meningsfullt sammanhang att utvecklas inom. Likaså finns det unga som letar efter andra aktiviteter utanför idrotten som kan ge en mer meningsfull fritid och ge bra erfarenhet för framtiden.

Det finns många aktiviteter i Stockholm som idag riktar sig till unga som är nya i Sverige. Rädda Barnen har bland annat kontakt med idrottsföreningar som söker nya deltagare och samtidigt möter vi unga som letar efter aktiviteter och engagemang. Vägen till fritidsaktiviteter kan vara krånglig och svår om du är ny i Sverige och kanske inte har alla förutsättningar. Mot denna bakgrund söker Rädda Barnen i Stockholm nu volontärer som kan ge stöd och peppning åt asylsökande och nyanlända unga mellan 15 till 21 år. Vi vill genom engagemangsguidning stödja barn och unga att hitta till aktiviteter där de kan känna sig trygga i nya sammanhang, både inom idrotten och i föreningslivet.

Till detta uppdrag som engagemangsguide söker vi efter volontärer som:

  • Vill vara en länk mellan målgruppen nyanlända barn och unga och föreningslivet i Stockholm. Som engagemangsguide kan du engagera dig i direkt möte med barnen och ungdomarna. Som evenemangsguide skulle du kunna anordna och bjuda in nyanlända unga till prova-på aktiviteter inom idrotten, bjuda in föreningar som visar sin aktivitet eller idrott för nya deltagare, genomföra utflykter eller studiebesök med målgruppen. Som engagemangsguide har du en viktig uppgift att peppa och stödja unga personer att ta sig till kvällsaktiviteter som hålls hos andra föreningar, följa med och lotsa barn och unga till nya sammanhang, finnas på plats som en trygg vuxen i nya miljöer
  • Vill leda och samordna en ny arbetsgrupp med engagemangsguider i nära samarbete med Stockholm lokalförenings styrelse och andra projektledare på Rädda Barnens regionkontor.

Är du intresserad av att bli engagemangsguide hos oss på Rädda Barnen?

Skicka in en ansökan och berätta om dig själv, dina intressen och varför just du passar för uppdraget. Kom ihåg att vi till uppdraget som engagemangsguide söker både samordnare och volontärer som vill engagera sig i direkt möte med nyanlända barn och unga. Hos oss på Rädda Barnen får du som aktiv möjlighet till utbildning i till exempel ett coachande förhållningssätt, psykosocialt stöd och barns rättigheter. För dig med särskilt intresse för Rädda Barnens arbete till stöd för barn inom idrotten finns goda förutsättningar att lära dig mer om Rädda Barnens verksamhet "High Five" som jobbar för en trygg och inkluderande idrott.

På grund av semestertider så återkommer vi med svar på ansökningarna i början av augusti. Boka redan nu in 23 augusti kl. 18-20.00 då vi kommer att hålla i en uppstartsträff för alla som är intresserade att börja.

Rädda Barnen som organisation

Rädda Barnen är en av 29 medlemsorganisationer inom Internationella Save the Children och tillsammans är vi verksamma i mer än 120 länder. Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter, vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi ser en värld som tillgodoser varje barns rätt till liv och utveckling, trygghet och skydd och rätt till delaktighet. Vårt uppdrag är att verka för och inspirera till konkreta förbättringar i hur barn behandlas och att uppnå omedelbara och bestående förändringar i deras liv.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Kvällstid och ibland helg. Ni kommer att bestå av en volontärgrupp. Det finns dels möjlighet att delta på en mötesplats som sker veckovis, dels att i samråd med ett antal ungdomar bestämma särskilda dagar då ni som evenemangsguider kan följa med till exemplevis idrottsklubbar eller stötta kring olika aktiviteter.
Specifika önskemål eller information: 
Intresse för barn och ungdomar! Vi ser gärna att du ha ett idrottsintresse eller erfarenhet av idrott/ förenings- och kulturliv. Det är en fördel om du har goda kontakter med idrottsföreningar och andra aktörer inom exemeplevis kultur och arbetsmarknad Stockholm. Det är en fördel om du kan flera olika språk, till exempel arabiska, somaliska, dari, farsi och kurdiska dialekter. Det är även meriterande om du själv kommit till Sverige som flykting. Vi ser gärna att volontärer kan återkomma med kontinuitet, för ungdomarnas bästa.
Minimiåtagande: 
Då vi är noga med att vara en säker miljö för barn och unga kommer vi att be dig att lämna in ett utdrag ur belastningsregistret. Detta beställer du via Polisens hemsida och lämnar in till oss vid uppstartsträff den 23 augusti. Du ska inför start även ha genomfört vår webutbildning som syftar till att säkerställa en säker och trygg miljö för barn i våra verksamheter.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Volontärarbete