Inaktiv platsannons

Gruppledare sökes till läxhjälp för ensamkommande i Älvsjö! i Stockholm

Individuell Människohjälp/IM,... Vill du få ledarskapsmeriter och samtidigt jobba med språkträning/läxhjälp för barn och unga? IM i Stockholm söker nu en gruppledare till vår läxhjälp på boende för ensamkommande barn och ungdomar i Älvsjö.

Om tjänsten

Individuell Människohjälp/IM, Stockholm

Vill du få ledarskapsmeriter och samtidigt jobba med språkträning/läxhjälp för barn och unga? IM i Stockholm söker nu en gruppledare till vår läxhjälp på boende för ensamkommande barn och ungdomar i Älvsjö. På boendet bor runt 50 asylsökande ungdomar från främst Afghanistan.

Uppdraget innebär att du är med på torsdagar, under läxhjälpen och hjälper barnen/ungdomarna med läxor och språkträning samt är ansvarig för volontärgruppen på läxhjälpen. Vi ser läxhjälp som en mötesplats och du behöver inte vara någon expert eller lärare.

Uppdraget innebär följande:

  • Introducera nya volontärer till verksamheten och se till så att volontären trivs
  • I början av terminen hålla i verksamhetens planerings- och uppstartsträffar
  • Föra statistik över deltagare och volontärer, samt fylla i en utvärdering varje termin
  • Skriva en verksamhetsplan och budget (oktober) samt verksamhetsberättelse (december). Lokalföreningens styrelse ger instruktioner och stöd
  • Sköta gruppens kontakt med IM-kontoret och Stockholmsstyrelsen – t.ex. se till att vidarebefordra information till och från din volontärgrupp
  • Ha kontakt med lokalföreningens kassör angående gruppens ekonomi

Som gruppledare har du alltså ett viktigt ansvar, men det betyder inte att du på egen hand måste göra alla ovanstående punkter. Din grupp kan t.ex. tillsammans skriva en verksamhetsplan och föra statistik över deltagare. Så snart du behöver stöd eller råd kan du alltid vända dig till lokalkontorets verksamhetsutvecklare eller din kontaktperson från styrelsen. Som medlem och volontär hos oss kan IM kontinuerligt erbjuda olika intressanta utbildningar och du är hjärtligt välkommen att ta del av dem

För att bli volontär behöver du gå en introduktion till IM och rollen som volontär. Den hålls på IM-kontoret den 21 augusti, mellan 18:00-19:30 på Västgötagränd 17, Ingång från Fatbursparken. Lokalen är tillgänglig för rullstol.
Under juli/ augusti dröjer det längre tid innan du får svar. Skriv därför upp detta tillfälle så återkommer vi till dig i mitten av augusti.

Som volontär behöver du visa upp ett begränsat registerutdrag från Polisen. Läs mer om hur du gör här:

IM, Invididuell människohjälp, är en svensk biståndsorganisation som bekämpar fattigdom och utanförskap. Organisationen grundades 1938 och verkar i dag i tretton länder världen över. I Sverige handlar IMs arbete om ömsesidig integration och delaktighet i samhället. Vi tror på människors egen kraft och vilja att förändra sin egen situation.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget sker 1 gång i veckan onsdagar mellan kl. 18.00 - 20.00 på ett boende för ensamkommande ungdomar i Älvsjö.
Specifika önskemål eller information: 
Du behöver inga speciella förkunskaper som läxhjälpare eller vara ”expert” i något särskilt ämne. Det är meriterande om du talar olika språk, gärna dari eller persiska. Innan du börjar som läxhjälpare får du en introduktion av IM. Du behöver även lämna ett begränsat registerutdrag från polisen, för personer som ska arbeta med barn.
Minimiåtagande: 
Ca 2 timmar i veckan i sex månader.

Publicerad den

19-02-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis