Inaktiv platsannons

Kundansvarig i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kundansvarig med placering i Borlänge, Solna, Malmö, Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 17 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Vi möjliggör framkomlighet - nu och i framtiden.
I rollen som kundansvarig är du Trafikverkets kundkontakt mot utvalda kunder i ditt segment - antingen inom tillgänglighet eller persontrafik - där du arbetar med frågor som rör tecknande, uppföljning och uppfyllelse av trafikeringsavtal. Du för dialog om kundens verksamhet och framtida utvecklingsplaner parallellt som du informerar om Trafikverkets framtidsplanering som kan påverka kundens verksamhet. Du fungerar som ledningens förlängda arm och håller ledningen uppdaterad i relationen med avtalskunderna.

Som kundansvarig ansvarar du för att leda och driva utveckling, affärsmässighet och ärenden framåt. I rollen ingår även att lyfta kundens behov till rätt instans i Trafikverket samt att återkoppla omhändertagandet till kund. Du säkrar information till kund vid större avvikelser och bereder samt leder kundmöten och situationsanpassade team.

I denna process är det två olika inriktningar på kundansvariga som ska rekryteras, Kundansvarig tillgänglighet och Kundansvarig persontrafik. Nämn i din ansökan vilken av dessa inriktningar du är intresserad av.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom relevant område, t.ex. trafik, ekonomi, marknadsföring, logistik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
- har flerårig relevant yrkeserfarenhet inom järnvägsbranschen
- har flerårig erfarenhet av arbete med kundrelationer
- har erfarenhet av att bereda och leda kundmöten och situationsanpassade team
- uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du
- har erfarenhet av att förhandla, tolka, teckna och följa upp avtal
- har tillämpat processer med koppling mot trafikering på järnväg

Som person är du affärsmässig, serviceinriktad och relationsskapande. Du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer och har god förmåga att ta egna initiativ. Du hittar struktur i ditt arbete och har god förmåga att prioritera när det behövs. Du är pedagogisk och har lätt för att samarbeta och driva arbetet framåt i både fasta och tillfälliga arbetsgrupper. Du är intresserad av samhällets utveckling och framkomlighet på järnväg.
Övrig information

-Resor förekommer i tjänsterna
-Tester kan förekomma i denna rekryteringsprocess
-Intervjuort är Borlänge

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-17

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej