Inaktiv platsannons

Driftanalytiker Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Support Solution Design levererar tjänster, åtaganden och produkter inom området Integrated Logistic Support (ILS) som täcker hela livscykeln, från utveckling via driftsfas till och med avveckling. Detta bidrar till att Saab kan leverera hållbara supportlösningar och tjänster i syfte att få våra kunders system att fungera bra i drift. Sektionen Logistics and Maintenance Engineering består av tjugotre logistikanalytiker, underhållssystemssingenjörer och driftanalytiker som främst arbetar inom flygdomänen. 

Vi har en öppen och prestigelös atmosfär och vi gör vad vi kan för att bibehålla denna så att våra anställda trivs hos oss!

Din framtida utmaning

Som driftanalytiker hos oss kommer du att:

  • Följa upp och analysera driftdata med syfte att säkra luftvärdighet och en långsiktig förbättring av Gripensystemet, både dess primärsystem och underhållssystem
  • Följa, utvärdera och rapportera systemens trender bl a utifrån predikterad driftsäkerhet
  • Samla in driftdata, komplettera och säkerställa att dessa kan hanteras i olika IT-system enligt tillräcklig datakvalitet.
  • Presentera pch delta i framtagning av olika driftsäkerhetsrapporter
  • Utgöra en del av backoffice mot de intressenter (MGA/underhållsberedare) som har behov av framförallt driftdata men även underhållsdata

Arbetet sker i projektform och är omväxlande med många kontaktytor. Större delen av arbetet sker internt i Linköping.

Den du är idag

Vi söker dig som är initiativrik, analytisk, har helhetssyn och äger ett utpräglat ordningssinne– du kan se både helheten och detaljerna! Övriga personliga egenskaper som vi värdesätter är samarbetsförmåga och en positiv inställning till nya utmaningar – vi vill att du ska tycka det är roligt att komma in på morgonen och känna dig manad att ta dig an vad dagen har att bjuda på.

Olika utbildningar och kan vara lämpliga för rollen, men vi ser gärna att du har erfarenhet av operativ drift och underhåll av Gripen. Om du tycker om att arbeta med databearbetning och förstår vikten av korrekt data i analyser och rapporter är detta ett plus i kanten.

Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift, då vi arbetar med internationella affärer och projekt. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vänligen observera även att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång.

Publicerad den

24-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis