Inaktiv platsannons

Redovisningscontroller i Stockholm

Utvecklingsorienterad redovisningscontroller med fastighetsinriktning till... Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som liksom oss gillar...

Om tjänsten

Utvecklingsorienterad redovisningscontroller med fastighetsinriktning till Fastighetskontoret

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som liksom oss gillar utveckling och vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt fastighetsbestånd som är viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Fastighetsbeståndet består av allt ifrån större kontorsbyggnader, offentliga lokaler, idrottshallar, saluhallar, salutorg, partihandelsområden och brandstationer till slott och herrgårdar, konstnärsateljéer, villor och små torp på landet. Vi förvaltar även natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

Tjänsten
Inom ekonomienheten ansvarar vi för övergripande ekonomisk uppföljning, budget och bokslutsarbete, redovisning samt övriga ekonomiadministrativa frågor. Vi har även ansvar för internkontroll.

Som redovisningscontroller deltar du aktivt och är ett stöd i dialogen med verksamheterna i budget-, uppföljnings- och prognosarbete men med fokus på redovisningsfunktionen. Arbetet innebär att du också har det dagliga arbetsledaransvaret för de kollegor som arbetar inom redovisningsfunktionen. Du deltar i enhetens projekt och utredningar samt utvecklar och utbildar i vårt ekonomisystem.

Arbetsuppgifterna innebär:

  • Löpande redovisning, fastighetsrelaterad moms och utveckling av processer och kontroller inom det redovisningstekniska området samt omvärldsbevakning
  • Verka för en högre kompetens i ekonomiska frågor inom förvaltningen genom att medverka vid interna ekonomiutbildningar och informationstillfällen
  • Ansvar för anläggningsregister
  • Lokalt systemansvar för Agresso

Kvalifikationer
Vi söker dig som är/har:

  • Utbildad civilekonom eller har annan liknande avslutad högskoleutbildning med ekonomisk inriktning, alternativt validerad utländsk utbildning
  • Minst 1-2 års erfarenhet från redovisning eller revision i fastighetsföretag och gärna 4-5 år inom redovisning
  • Erfarenhet av ekonomisystem och gärna utvecklat rapportering
  • God muntlig kommunikativ förmåga i svenska
  • Goda kunskaper i Excel

Meriterande om du:

  • Arbetat i ekonomisystemet Agresso
  • Har erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet eller politiskt styrd organisation

Personliga egenskaper
I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att du ska trivas och lyckas i rollen så behöver du vara utvecklingsorienterad, initiativtagande och får saker att hända. Du ser möjligheter och lösningar istället för problem. För att nå bästa resultat och samtidigt ha riktigt trevligt på jobbet samarbetar du på ett kommunikativt och lyhört vis. Dina kollegor upplever dig som en trygg och professionell medarbetare som ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Då din roll innebär att arbetsleda andra tror vi att du antingen har erfarenhet av det eller verkligen tycker det vore kul som nästa steg.

Som den ekonom du är planerar, strukturerar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandarder.

Vi erbjuder
Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla Stockholm genom arbetet med våra spännande och unika fastigheter. Vi ger dig goda möjligheter att utvecklas inom ramen för ditt uppdrag och inom Stockholms stad. Du får stor frihet att planera ditt arbete och en chef som engagerar, stöttar och utmanar.  Det finns mycket kompetens att tillgå hos dina framtida kollegor och ett vänligt och hjälpsamt klimat råder i organisationen.  Kontoret är beläget i trevliga kvarter, centralt i Stockholm. Vi har bra förmåner och är en arbetsgivare som jobbar med våra utmaningar.

Ett Stockholm för alla
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Fastighetskontoret med Fasticon Kompetens AB. För att söka tjänsten registrerar du CV och personligt brev på .

Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi träffar kandidater löpande, dock senast den 30 juli. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulrika Petré på 0708-123333 alternativt .

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej