Inaktiv platsannons

Ekonomiansvarig / Finance Manager till Omniprocess i Stockholm

Lockas du av möjligheten att få äga ansvaret för bolagets ekonomifunktion? Gillar du att utmana gamla mönster och skapa nya effektiva rutiner och arbetssätt? Då kanske det är dig vi söker?  Om tj... OmniProcess söker en...

Om tjänsten

Lockas du av möjligheten att få äga ansvaret för bolagets ekonomifunktion? Gillar du att utmana gamla mönster och skapa nya effektiva rutiner och arbetssätt? Då kanske det är dig vi söker? 

Om tjänsten

OmniProcess söker en ekonomiansvarig som kommer att ansvara för bolagets redovisnings- och bokslutsprocess. Som ekonomiansvarig kommer du att arbetsleda ekonomifunktionen som består av en kollega, driva arbetsflödet och vara VD:s högra hand. OmniProcess är ett jordnära bolag med hög trivsel där alla medarbetare ställer upp för varandra. OmniProcess tillhör den välrenommerade Addtech-koncernen och i rollen som ekonomiansvarig sker även rapportering direkt till Addtech. Du kommer att rapportera till VD och din arbetsplats är OmniProcess kontor i Solna Strand.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar över löpande redovisning (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Rapportering i Cognos till koncernmoder Addtech
  • Momsredovisning och valutahantering
  • Analys och uppföljning
  • Orderhantering och inköpsfrågor
  • Skattedeklarationer och rapportering till Skatteverket
  • Fördelning arbetsuppgifter för ekonomiavdelningen
  • Ta fram underlag för statistik
  • Allmän stöttning av administration vid behov

Erfarenhet
För att fungera i rollen som ekonomiansvarig söker vi dig med minst 5 års erfarenhet från en liknande roll. Du har självständigt ansvarat över en hel bokslutsprocess. Du har troligtvis högskoleexamen inom ekonomi/redovisning eller motsvarande. Det är fördelaktigt men inget krav att du stött på koncernredovisningsfrågor i tidigare tjänst och har troligen rapporterat mot ett moderbolag i tidigare tjänst. Har du tidigare arbetat i M3/Movex är detta en fördel. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vem är du? 

Som person är du prestigelös, noggrann och har förmåga till självständiga prioriteringar. För att trivas i rollen tycker om att arbeta i en varierad roll med både högt och lågt. Du har praktiskt erfarehet från en liknande roll och mycket god förståelse för redovisning och är stark på bokföring. Du är strukturerad, har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, har en god pedagogisk förmåga samt trivs med att arbeta både enskilt och i team. Du drivs också av att delta i arbetet med ständiga förbättringar för bolagets bästa. Van att arbeta mot deadlines och kan identifiera flaskhalsar i arbetsflödet.

 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb