Inaktiv platsannons

Vi söker vittnesstöd till Norrtälje tingsrätt

Brottsofferjouren Stockholm-Gotland, Verksamhetsområde... Vill du ha en meningsfull fritid och samtidigt göra en insats för brottsdrabbade? Brottsofferjouren ger medmänskligt stöd och som vittnesstöd ger du stöd och information på plats...

Om tjänsten

Brottsofferjouren Stockholm-Gotland, Verksamhetsområde Norrort

Vill du ha en meningsfull fritid och samtidigt göra en insats för brottsdrabbade? Brottsofferjouren ger medmänskligt stöd och som vittnesstöd ger du stöd och information på plats dagtid i Norrtälje tingsrätt.

Brottsdrabbade, vittnen och anhöriga med flera kan känna sig osäkra på hur en rättegång går till och för många är det första gången de kommer till en domstol. Som vittnesstöd ger du stöd och information på plats i tingsrätten och bidrar till att de känner sig lugna och trygga. Vårt stöd gör skillnad och är ett uppskattat uppdrag.

Vi söker dig som är över 21 år och är intresserad av brottsofferfrågor. Du är lugn och trygg, lyhörd samt ansvarsfull. Du har lätt för att ta kontakt med nya människor, kan arbeta självständigt och delar Brottsofferjourens värdegrund. Du får gärna tala andra språk. Vi ser gärna att våra volontärer har olika bakgrund och erfarenhet - det viktiga är att vara en bra medmänniska, ha tid för uppdraget, lätt för att ta kontakt med nya människor och ha en positiv människosyn.

Några gånger per termin har vi även volontärträffar då vi varvar intressanta föreläsningar med erfarenhetsutbyten.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Man utför man sitt uppdrag i Norrtälje tingsrätt en dag per månad.
Specifika önskemål eller information: 
Nästa grundutbildning är i september/oktober 2018 i Norrtälje. Varmt välkommen att höra av dig!
Minimiåtagande: 
En dag per månad. Dessutom bör du kunna komma ca 2 ggr/termin på interna möten och föreläsningar. Vi vill gärna att du ska kunna vara ideellt verksam i minst ett år efter att du har blivit färdig volontär.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrtälje
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Norrtälje | Volontärarbete