Inaktiv platsannons

Marknadskommunikatör Tengbom Göteborg

Om tjänsten

Till Tengbom i Göteborg, med Sveriges näst största marknad inom arkitektur och samhällsbyggnad, söker vi nu en lika engagerad som erfaren marknadskommunikatör. Här blir du en nyckelperson i den strategiska utvecklingen av såväl kultur som varumärke.

Om teamet och kontoret
Först och främst: välkommen till oss på marknad & kommunikation. Vårt team består av en handfull specialister inom allt som rör intern och extern kommunikation på ett av världens mest innovativa arkitektkontor. Vi är snabba, kreativa, strategiska, kul (tycker vi själva) samt har en ledande roll i förflyttningen av Tengboms varumärke, erbjudande och kultur. Och kanske världens bästa jobb.

Tengbom flyttar hela tiden fram sina positioner och nu behöver vi dig som vill stärka vår närvaro i Göteborg. I nya lokaler invid Centralstationen jobbar du nära 120 kollegor som består av arkitekter, landskapsarkitekter, stadsplanerare, inredningsarkitekter och som tillsammans utgör Tengboms näst största kontor.

Om rollen
I rollen ingår du alltså i ett centralt marknadsteam, men ansvarar för intern och extern kommunikation för Tengbom Göteborg. Du agerar strategisk rådgivare till kontorsledningen i Göteborg i allt ifrån kommunikativt ledarskap, kulturförflyttning och förändringskommunikation till varumärke och sälj. Rollen är både strategisk och operativ, vilket innebär att du utifrån beslut planerar och genomför identifierade aktiviteter och event, samt producerar innehåll för både lokala och Tengbom-gemensamma kanaler. Du är också centralt ansvarig projektledare för pristävlingar. Självklart reser du en del till Stockholm för att träffa och samarbeta med resten av vårt team.

Om dig
Du gillar att jobba med många olika arbetsuppgifter i en tjänst där ingen dag riktigt är den andra lik. En doer som älskar kommunikation (precis som vi!). Vi ser gärna att du känner till branschen och marknaden i regionen och har ett personligt intresse för samhällsutveckling, arkitektur och design. Prestigelöshet är viktigt i allt vi gör, likaså viljan att bygga relationer och nätverk. Du är en vass skribent, konceptstark med känsla även för form. Tengbom Göteborg är en expansiv verksamhet i en stark marknad och behöver dig som kan bistå med affärsmässig rådgivning, formulera tydliga planer och därefter prioritera mot mål. Hos oss får du hela tiden utvecklas och driva utveckling inom en spännande organisation.

  • Har mellan 5-10 års dokumenterad erfarenhet av motsvarande uppdrag i en större organisation
  • Har relevant utbildning som kommunikatör eller motsvarande
  • Med fingertoppskänsla anpassar budskap och koncept ur användar-/målgruppsperspektiv
  • Engageras av att vara en ständig kultur- och varumärkesförflyttare
  • Är kompetent inom såväl intern- och extern- som förändringskommunikation
  • Är trygg och coachande både som person och i ditt projektledarskap
  • Är affärsmässig och drivande med förmågan att omsätta strategi i praktiken och med lätthet kan växla mellan de två olika rollerna

I rollen jobbar du på Tengbom Göteborg men ingår i det koncerngemensamma marknads- och kommunikationsteamet i Stockholm. Din närmsta chef är Emelie Mannheimer, marknads- och kommunikationschef. Tjänsten innefattar resor till samtliga Tengboms kontor. Välkommen med din ansökan senast 13:e augusti.

  • Vi hyllar mångfald och en bred social profil

  • Vi tänker på din tjänste-, sjuk- & familjepension

  • Du får friskvårdsbidrag & medicinsk rådgivning

  • Med flexibla arbetstider blir vardagen enklare

  • Bjussig kultur med stora utvecklingsmöjligheter

  • Hög kunskapsnivå genom prototypande arbetssätt

Tengbom är ett av Nordens främsta arkitektkontor. Vi skapar tidlös och innovativ arkitektur som är mänsklig, vacker och användbar för många kommande generationer. 2016 rankades vi som det fjärde mest innovativa arkitektkontoret i världen av Fast Company.

Vi är ett innovativt och internationellt team av exceptionella människor, ständigt på jakt efter nya medarbetare som vill förändra boxen med oss. Vi är nyfikna på dig. Vad vill du bidra med och hur kan du hjälpa oss på vägen in i framtiden?

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej