Inaktiv platsannons

Volontärer sökes till nordöstra Skånes roligaste barndag! i Kristianstad

Föreningen... Ta möjligheten att hjälpa till med alltifrån praktiska saker till att leda besökare till attraktioner, dela ut kartor och hjälpa barnen vid attraktionerna. Vi har även behov att få hjälp med städning dagen efter evenemanget,...

Om tjänsten

Föreningen Furuboda

Ta möjligheten att hjälpa till med alltifrån praktiska saker till att leda besökare till attraktioner, dela ut kartor och hjälpa barnen vid attraktionerna. Vi har även behov att få hjälp med städning dagen efter evenemanget, den 26 augusti.

I ett böljande landskap mellan åkermark och tallskog ligger Föreningen Furubodas anläggning. Med endast ett par hundra meter till en milslång sandstrand och med god tillgänglighet är vi en idealisk plats för personer med någon form av funktionsnedsättning. Sedan 1960 har föreningen funnits och hela tiden arbetat för ett mer inkluderande samhälle där alla – oavsett funktionsnedsättning – ska kunna vara delaktiga.

Lekens dag är inkluderande, vilket betyder att alla barn är välkomna, men fokus för vår marknadsföring riktar sig till de familjer där barnhabiliteringen är en självklar del i familjens vardag. Besökarantalet har ökat för varje år och 2017 besöktes vi av fler än 4000 personer. Det betyder att denna dag är en fantastisk mötesplats för olika barn och deras familjer att träffas, leka och lära känna varandra på lika villkor.

Dagen ska vara gratis för barnen, deras familjer, anhöriga och ev. stödpersonal som berörs. Vi vill ge dem en dag full av minnen och upplevelser, visa på aktiviteter som man kan göra ”trots” sin funktionsnedsättning, bjuda på härlig underhållning från scenen med mera. Alla barn vill vi dessutom bjuda på korv, glass och fiskdamm. Allt detta blir möjligt tack vare sponsorer, fonder och andra givare. Under dagen är vi mer än 150 volontärer som arbetar för att dagen ska bli ett oförglömligt minne för alla och att barnen ska lämna området med stora leenden på sina läppar.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Den 25 augusti 2018 på Furuboda folkhögskolas område utanför Yngsjö.
Specifika önskemål eller information: 
Det är en fördel om du pratar svenska eller engelska.
Minimiåtagande: 
4 timmar under den 25 augusti eller 4 timmar under den 26 augusti.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Kristianstad | Volontärarbete