Inaktiv platsannons

Verksamhetsnära Ekonomichef till Svenska Skeppshypotek! i Göteborg

Om tjänsten


O
m företaget                              
Svenska Skeppshypotek är sedan 1929 närvarande inom den svenska rederinäringen med uppgift att underlätta finansieringen för rederier och medverka till handelsflottans föryngring. Förutom att vara en möjlig långivare inför investeringar i fartyg är vi en neutral rådgivare och diskussionspartner. Vår kompetens och vårt mångåriga engagemang gör oss till en trygg finansiell partner med stor förståelse för rederinäringen och dess särdrag. Våra kunder består av svenska rederier och utländska rederier med anknytning till Sverige. Balansomslutningen uppgår till ca 8,7 miljarder kronor. Arbetsbeskrivning
Som ekonomichef hos oss har du helhetsansvaret för vår ekonomifunktion. Till din hjälp har du en kompetent ekonomiassistent och ingår i ett team om sju engagerade kollegor.  Du ansvarar för att upprätthålla korrekta och effektiva redovisningsprocesser och är väl förtrogen med aktuella regelverksfrågor. Du arbetar du med redovisning, kvartalsbokslut, derivattransaktioner, likviditetsförvaltning och riskhantering. I rollen ingår även verksamhetsuppföljning, sammanställning och analys. Rapportering sker till styrelse, ledning och Finansinspektionen.

Bakgrund
Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom ekonomi . Vi tror att du har några års erfarenhet av liknande roll, gärna från finansiell verksamhet. Viktigast är att du har ett genuint intresse för siffror, förståelse för affären och en analytisk ådra.  Du har god förmåga att skapa struktur och drivs av att förbättra och utveckla processer och rutiner. Det är meriterande om du har erfarenhet av IFRS och obligationsupplåning.

För att lyckas i rollen krävs att du är kommunikativ, flexibel, trygg och självgående. Vidare är du en lagspelare som tycker om att dela med dig av din kompetens och erfarenhet. Vi värdesätter såväl affärsmässighet som prestigelöshet, då vi är ett mindre kontor och hjälps åt även med rutinmässiga arbetsuppgifter. Vi sitter i härliga lokaler i centrala Göteborg.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb