Inaktiv platsannons

Business Unit Manager Food & Pharma i Södertälje

Business Unit Manager Food &... Om... Vår tidigare BU chef Lotta går vidare och tar en ny roll inom Food & Pharma. Vill du bli Lottas...

Om tjänsten

Business Unit Manager Food & Pharma Om jobbet

Vår tidigare BU chef Lotta går vidare och tar en ny roll inom Food & Pharma. Vill du bli Lottas ersättare?

Så vad är det vi gör i ett större sammanhang? Jo, vi genomför framgångsrika projekt och konsultuppdrag inom främst läkemedel, bioteknik och medicinteknik med avsikt att förbättra människors levnadsstandard. Vill du göra skillnad tillsammans med oss?

Som Business Unit chef söker vi nu en coachande ledare som värdesätter samarbete och drivs av relationer. Att utveckla både befintliga och nya kundrelationer samt leda och vidareutveckla din personal är centrala delar av ditt arbete.

Som Business Unit Manager hos oss kommer du att ansvara för 13 sektionschefer som finns i Mälardalen, dvs Solna, Södertälje och Uppsala. 

Vi har höga tillväxtmål och du ansvarar för att våra sektionschefer når sina mål både avseende sälj, rekrytering och resultat. Du arbetar nära våra kunder och stärker befintliga relationer samtidigt som du verkar för att hitta nya kunder och och hjälpa våra kunder att utveckla sina affärer. Sektionerna du ansvarar för verkar främst inom Processdesign, Automation,  Projektledning, Industriell IT, Validering/QA och El/Instrument. Du kommer att sitta med i affärsområdets ledningsgrupp och arbeta strategiskt och visionärt med att utveckla affärsområdets affärer och satsningsområden.

Ditt område som avser Mälardalen, ingår i affärsområde Food & Pharma inom divisionen Industry. Food & Pharma har ca 450 medarbetare med en huvudinriktning mot livs- och läkemedelsindustrin och har idag kontor på flera orter i Sverige, Norge, Danmark och Estland. Vår affärsidé är projektleveranser och helhetsåtaganden i form av att vi bygger processanläggningar samt att vi ständigt utvecklar vår konsultaffär. Våra projekt omfattar förstudie av projekt, till design och genomförande och validering och uppföljning av nya processanläggningar till fabriker. Affärsområdet kännetecknas av lång branscherfarenhet och kompetens inom projektledning, processdesign, automation och kvalitetssäkring. Food & Pharma ingår i ÅF som är ledande aktör inom sitt område och fortsätter att expandera mot nya marknader internationellt.

Vem är du?

Vi ser att du har erfarenhet av att ha arbetat både som chef och har erfarenhet av att etablera och driva affärer inom Life Science. Erfarenhet av att leda andra chefer är av stor vikt. Vi värdesätter att du har ett stort kontaktnät inom läkemedel och gärna livsmedel.  Du både trivs och är van vid att träffa kunder på alla nivåer och har erfarenhet av konsultaffären.  Då vi levererar en hög andel projekt till våra kunder värdesätter vi också erfarenhet från såväl försäljning som genomförande av projekt.

För att lyckas i denna roll är du en naturlig ledare och förebild som får din personal att prestera på bästa sätt. Du är handlingskraftig, coachande och inlyssnande. Du drivs av att skapa nya affärer samtidigt som du värnar om din personal och ser till att de utvecklas på bästa sätt. Vidare är du affärsmässig och inger förtroende hos kunder och medarbetare. Du är lagspelaren som gillar att samspela och ser till helheten.

Sist men inte minst, vill vi att du, precis som vi vill ha kul på jobbet!

Vi erbjuder

ÅF har ny strategi och fortsätter i framtiden utveckla innovativa och hållbara lösningar, projekt och produkter inom infrastruktur, energi och industri. Vi är i teknikens framkant och vi verkar för ökad mångfald, jämställdhet och hållbarhet. Vill du veta mer om hur det är att jobba på ÅF? 

Läs om vad våra anställda tycker: 

Som anställd på ÅF får du möjlighet att delta i föreläsningar, AW, konferenser m.m. Har du fritidsintressen och vill nätverka inom bolaget finns ÅF Club där det anordnas aktiviteter inom bl.a. golf, löpning och kultur. Nyfiken på att höra mer?

Om företaget

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.

ÅF Making Future.

Kontaktuppgifter för frågor

Lotta Falck
Business Area Manager ÅF Food & Pharma

Ellinor Danielsson
Rekryteringspartner ÅF Food & Pharma 

Sista ansökningsdag 26 augusti. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så sök gärna idag!

Dela detta jobb

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Södertälje
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej