Inaktiv platsannons

Engagerad och proaktiv Business Controller i Kista

Om tjänsten

Drivs du av förändringsarbete och att få jobba nära affären i en snabbrörlig bransch? Har du ett stort intresse för analys och god förståelse av affärs- och uppföljningssystem? Då kan det vara dig vi söker till rollen som Business Controller på K-Group Sverige.

Som Business Controller kommer du tillsammans med controllerteamet att ansvarar för uppföljningsarbete, analys och rapportering. I denna nyckelroll har du en hög påverkansgrad och stora möjligheter att bidra till den fortsatta utvecklingen. Eftersom bolaget är inne i en spännande förändringsresa söker vi en person som har en stark drivkraft och förmågan att leverera i enlighet med uppsatta mål samt att ständigt söka nya och bättre sätt att genomföra uppdraget på.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och har flerårig erfarenhet från controller-arbetet eller redovisning gärna från ett mindre eller mellanstort bolag. Har du tidigare erfarenhet av detaljhandel är detta meriterande. Din erfarenhet av ERP-system är god och har du erfarenhet av SAP och/eller HFM är detta meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt som muntligt, då koncernspråk är engelska.

Som person har du ett starkt driv, en positiv inställning och proaktivt tar egna initiativ. Du är orädd och trygg i dig själv, förstår vikten av att vara coachande och har förmågan att engagera och inspirera andra. Du är leveranssäker och trivs i en roll där du prestigelöst får lösa problem, prioritera och utveckla arbetssätt. Det är väsentligt att du har ett konsultativt förhållningssätt samt att du trivs med att arbeta i en organisation som präglas av utveckling. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsuppgifter

Rapportering av resultat till koncernfunktioner

Bollplank till ledning och varuhuschefer

Budget och rullande prognosarbete (resultat- och balansräkning, kassaflöde)

Framtagande och analys av nyckeltal

Analys och framtagande av bokslutsunderlag t ex leverantörsbonus, kundbonus, varulagervärdering

Ägare av systemallokeringar

Säkra processer samt driva förändringsarbete avseende analys och uppföljningsarbetet

Löpande utmana och förbättra intern kontrollmiljö

Du rapporterar till Manager Business Control och tjänsten är placerad på K-rautas huvudkontor i Kista.

Är du intresserad av att bli vår nästa medarbetare är du välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 31/8. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag då urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Manager Business Control Chris Stiebel via e-mail christopher.stiebel@k-rauta.se alternativt mobil 072 174 6983.

Om arbetsgivaren

K-rauta AB är ett helägt dotterbolag till Finlands största handelskoncern, Kesko Oyj. Det första svenska byggvaruhuset öppnade 1996 i Stockholm. Idag är K-rauta rikstäckande med byggvaruhus, från Umeå i norr till Malmö i söder. K-rauta erbjuder gedigna produkter och tjänster inom badrum, trädgård, verktyg, bygg och inredning.

K-rauta har idag 20 byggvaruhus i Sverige, från Malmö i söder till Haparanda i norr. Med våra rötter i ett land med ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Därför rustar vi bara med prisvärda produkter. I byggvaruhuset hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke och den service du behöver för att ro ditt projekt i hamn. Oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden så kan du lita på en partner som lever efter att förtroende byggs på sikt. Vi är ett internationellt företag med verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland. I Sverige är vi cirka 900 anställda och omsätter ca 2 miljarder kronor.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kista
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej